27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.01.2023 21:35 | Son Güncelleme: 12.01.2023 21:45

Gizli belgeler için araştırma: ABD'de başsavcı özel danışman görevlendirdi

ABD'de Başkan Joe Biden'ın ofisinde ve evinin garajında bulunan Obama dönemine ait gizli belgelere dair araştırma yürütmesi için özel bir danışman olarak eski Başsavcı Robert Hur görevlendirildi
Gizli belgeler için araştırma: ABD'de başsavcı özel danışman görevlendirdi

ABD’de Başsavcı Merrick Garland yaptığı açıklamada Başkan Joe Biden'ın ofisinde ve evinde bulunan gizli belgeleri soruşturmak için bağımsız bir özel danışman atadığını duyurdu. Biden, gizli belgeleri hemen Ulusal Arşivlere iade etse bile belgelerle ilgili tartışmalar arttı. 

Garland, eski Başsavcı Robert Hur’u soruşturmayı denetlemek için atadı ve bunun kamu yararına olduğunu söyledi. İki parça halinde bulunan gizli belgelerin ilki Biden’ın,  Penn Biden Center'daki ofisinde bulundu. Diğeri ise Biden’ın evindeki bir garajda bulundu.  

Garland daha önce Trump'ın atadığı ABD Başsavcısı John Lausch'tan konuyu incelemesini istemiş ve Lausch'un kendisine özel bir avukat atanmasını tavsiye ettiğini söylemişti. Garland’ın bu kararı Biden’ın soruşturulmasını isteyen Cumhuriyetçileri yatıştıracak bir adım olarak yorumlandı. Senatör Lindsey Graham, bu yapılmazsa bu durumun ülkeye zarar vereceğini söyledi.