03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.09.2023 00:46 | Son Güncelleme: 17.09.2023 00:59

Google'ın kurucusu Sergey Brin Elon Musk ile ilişkisi olduğu iddialarının ardından eşinden sessizce boşandı

Google'ın kurucu ortağı Sergey Brin, eşi Nicole Shanahan ile olan evliliğini, Elon Musk ile ilişkisi olduğu iddiaları sonrası sessizce sonlandırdı. Boşanma, 26 Mayıs'ta bir hakim tarafından onaylandı
Google'ın kurucusu Sergey Brin Elon Musk ile ilişkisi olduğu iddialarının ardından eşinden sessizce boşandı

The Wall Street Journal'ın (WSJ) haberine göre Google'ın kurucu ortağı Sergey Brin, Elon Musk ile arasındaki ilişki iddiaları nedeniyle eşi Nicole Shanahan'dan resmen boşandı. Insider tarafından elde edilen mahkeme kayıtları, bir hakimin 26 Mayıs'ta boşanmayı imzaladığını gösterdi. Brin, üç yıllık evliliğin ardından Ocak 2022'de "uzlaşmaz farklılıkları" gerekçe göstererek boşanma davası açtı. The Wall Street Journal'ın geçen yıl bildirdiğine göre, ikili 2015 yılında bir yoga seansında tanıştı.

Mahkeme belgelerine göre Shanahan ve Brin 11 Kasım 2018'de evlendi. Yaklaşık iki hafta sonra da kızları dünyaya geldi.

Kızlarının velayetini paylaşacaklar

Boşanma şartlarına göre Shanahan ve Brin, şu anda 4 yaşında olan kızlarının velayetini paylaşacaklar. Mahkeme belgelerine göre nafaka, avukat ücretleri ve mal varlıklarının paylaşımı gibi konular, evlilik öncesi anlaşmalarındaki bir şartın parçası olarak gizli tahkimde çözüldü. Boşanma dosyalarına göre çift ayrıca, bedeli gizli tutulmasına rağmen çocuk desteği konusunda da anlaştı.

Nicole Shanahan


Bir avukat ve kar amacı gütmeyen Bia-Echo Vakfı'nın kurucusu olan Shanahan, mahkeme belgelerine göre boşanmaya itiraz etmedi ancak mahkemeden kendisine nafaka verilmesini talep etti.

Boşanmanın ardında Musk var

Konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişiler WSJ'ye boşanmanın, Brin ile yıllarca arkadaş olan Shanahan ile Musk arasındaki ilişki iddiaları nedeniyle gerçekleştiğini söyledi. Musk gelişmeler sonrası X'te WSJ'nin kendisiyle ilgili 2022'deki haberinin "tamamen saçmalık" olduğunu söyledi ve 24 Temmuz 2022'de şu sözleri kaydetti: 

"Sergey ve ben arkadaşız ve dün gece birlikte bir partideydik. Nicole'ü üç yıl içinde sadece iki kez gördüm, ikisinde de etrafta birçok insan vardı. Romantik bir şey değildi"

Shanahan da Musk ile evlilik dışı bir ilişki yaşadığını reddetti.

Brin boşanma işlemlerini gizli tutmayı umuyordu. Mahkeme kayıtları, avukatlarının boşanma belgelerinin mühürlenmesi için, aralarında Insider'ın da bulunduğu çeşitli yayın organlarında Brin'in önceki ilişkisine dair çıkan geniş çaplı haberleri gerekçe göstererek birden fazla talepte bulunduğunu gösteriyor.

Brin daha önce 23andMe'nin kurucu ortağı Anne Wojcicki ile sekiz yıl evli kalmıştı. Insider 2013 yılında çiftin artık birlikte yaşamadığını bildirmişti. Avukatlarından biri Ocak 2022'de yaptığı bir başvuruda "tarafların reşit olmayan çocuklarıyla ilgili gizli bilgilerin ifşa edilmesinden kaynaklanan tehlikenin önemli bir endişe kaynağı olduğunu" söyledi.