18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.08.2024 19:42 | Son Güncelleme: 01.08.2024 19:48

Güney Afrika'da hava üssünde leopar saldırısı: İki asker yaralandı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Kruger Ulusal Parkı'ndan kaçan bir leopar Hoedspruit Hava Üssü'ne girdi. İki farklı saldırıda iki askeri yaralayan leopar yakalanarak bölgenin uzağında bir barınağa sevk edildi
Güney Afrika'da hava üssünde leopar saldırısı: İki asker yaralandı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Limpopo eyaletindeki Hoedspruit Hava Üssü'ne giren leoparın saldırısında iki asker yaralandı. Güney Afrika Ulusal Savunma Gücü'nden (SANDF) yapılan açıklamada, dünyaca ünlü Kruger Ulusal Parkı'ndan kaçan leoparın, parkın bitişiğindeki hava üssüne daldığı ifade edildi.

SANDF'nin açıklamasında leoparın, iki farklı saldırıda iki askeri yaraladığı belirtildi. Açıklamada, saldırıyı hafif sıyrıklarla atlatan askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi. Hava üssündeki personelin ve ailelerinin güvenliğini sağlamak için gerekli önlemlerin alınacağı aktarılan açıklamada, "Durumu değerlendirmek ve gelecekteki riskleri azaltmak için uygun önlemleri uygulamak için yaban hayatı uzmanları ve yerel yetkililerle işbirliği yapıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Ulusal medyada yer alan haberlere göre yakalanan leopar, bölgenin uzağında bir barınağa sevk edildi. Güney Afrika Ulusal Biyoçeşitlilik Enstitüsü verilerine göre, Afrika'nın en büyük leopar nüfusuna sahip ülkelerinden Güney Afrika'da 2 binden fazla leopar yaşıyor. Bu nüfusun yarısına yakınına ev sahipliği yapan Kruger Ulusal Parkı ise ülkede leoparların en yoğun olarak yaşadığı yer olarak öne çıkıyor.

Kaynak: AA