25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Giriş: 17.09.2022 16:42 | Son Güncelleme: 17.09.2022 16:52

Hamaney'in uzun süre sonra ilk kez görüntüleri yayınlandı

New York Times, İran’dan kaynaklara dayandırdığı haberinde 83 yaşındaki İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in geçen önemli bir rahatsızlık geçirdiğini ve durumunun ciddi olduğunu yazdı. Bunun üzerine Hamaney'in uzun süre sonra ilk kez görüntüleri yayınlandı
Hamaney'in uzun süre sonra ilk kez görüntüleri yayınlandı - Resim: 1


New York Times gazetesinin İran'dan dört kaynağa dayandırdığı habere göre, 83 yaşındaki Hamaney geçen hafta rahatsızlanmasının ardından tüm görüşmelerini ve halka açık toplantılarını iptal etti. 1989'da Ruhullah Humeyni'nin ölümünden bu yana görevi sürdüren Hamaney'in yataktan kalkamadığı ve durumunun kritik olduğu belirtildi.

Hamaney'in uzun süre sonra ilk kez görüntüleri yayınlandı - Resim: 2

Ayetullah Hamaney'in iki hafta önce Meşhed kentinde katıldığı bir dini etkinlikte de beraberindekilere, bunun dini merkeze yaptığı son ziyaret olabileceğini söylediği aktarıldı. Kaynaklar, bu ziyaretten sonra Tahran'a dönüşte Hamaney'in hastalandığını ve durumunun hızla kötüye gittiğini kaydetti.

Hamaney'in uzun süre sonra ilk kez görüntüleri yayınlandı - Resim: 3

Özbekistan'daki Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesine katılan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi iddiaları yalanladı. Reisi, böyle bir durumda Özbekistan'a ziyaretini iptal edeceğini söyledi ancak İran liderinin durumuyla ilgili ayrıntı vermedi.

Hamaney'in uzun süre sonra ilk kez görüntüleri yayınlandı - Resim: 4

Bunu rağmen farklı yayın organları da İranlı liderin "öldüğü, kalp ameliyatı geçirdiği ya da komada olduğu gibi haberler yaptı.