08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2024 00:45 | Son Güncelleme: 21.07.2024 00:55

Husilerden misilleme açıklaması: Tereddüt etmeyeceğiz

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, İsrail'in Hudeyde Limanı'na düzenlediği saldırıya karşılık vereceklerini belirterek, "İsrail'deki kritik öneme sahip hedefleri vurmakta tereddüt etmeyeceğiz. Önceki açıklamamızdaki gibi Tel Aviv'in güvenli olmadığını vurguluyoruz" ifadelerini kullandı
Husilerden misilleme açıklaması: Tereddüt etmeyeceğiz

Yemen'deki Husiler, İsrail savaş uçaklarının, Kızıldeniz kıyısında bulunan Hudeyde Limanı'na düzenlediği saldırıya karşılık vereceklerini açıkladı. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, "İsrail'in Hudeyde kentine yönelik acımasız bir saldırı başlattığı, kentteki elektrik santralini, Hudeyde Limanı'nı ve yakıt depoları gibi sivil tesisleri hedef aldığını" belirtti.

Açıklamada, "Bu bariz saldırıya karşılık verecek, İsrail'deki kritik öneme sahip hedefleri vurmakta tereddüt etmeyeceğiz. Önceki açıklamamızdaki gibi Tel Aviv'in güvenli olmadığını vurguluyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar durdurulana, abluka kaldırılana ve Filistin halkına karşı işlenen tüm suçlara son verilene kadar "düşmanla uzun bir savaşa hazırlanıldığı" kaydedildi. Açıklamada, İsrail'in Yemen'e yönelik saldırılarının tüm İslam aleminin Filistin davasına destek için harekete geçmesini gerektirdiği belirtildi.

 

Kaynak: AA