25 Eylül 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.03.2022 14:13 | Son Güncelleme: 10.03.2022 14:21

İngiliz hükümeti Roman Abramovich'in mal varlığını dondurdu

Ukrayna-Rusya krizi sonrası Chelsea'yi satmaya karar veren Roman Abramovich'in planları suya düştü. Rus milyarderin mal varlığı donduruldu
İngiliz hükümeti Roman Abramovich'in mal varlığını dondurdu

Putin sonrası dönemin en büyük oligarklarından, ünlü Chelsea Futbol Kulübü’nün sahibi Roman Abramovich'in mal varlığı İngiliz hükümeti tarafından donduruldu. Bu karar, Rus işadamının Chelsea’yi satma girişiminin de önünü kesti.

"İş hayatında avantaj sağlamakla suçlanıyor"

İsrail ve Portekiz vatandaşlığı da bulunan Roman Abramovich, Rusya lideri Vladimir Putin’e olan yakınlığı sayesinde iş hayatında avantaj sağlamakla suçlanıyor. Rus oligarka yöneltilen suçlamalardan biri de sahibi olduğu demir çelik şirketi Evraz kanalıyla Ukrayna’yı tehdit etmek ve ülkede istikrarsızlığa neden olmak.

Birleşim Krallık Finansal Yaptırım Uygulama Dairesi’nden yapılan açıklamada Evraz’ın sahip olduğu mali kaynaklar ve teknolojiyle Ukrayna’da istikrarı bozmaya yönelik faaliyetler içinde olduğu belirtilerek, şirketin sattığı ürünlerin Ukrayna işgaline katılan tankların yapımında kullanılmış olabileceği de belirtildi.

Listede başka isimler de var

Roman Abramovich ile birlikte servetinin 2 milyar sterlin olduğu tahmin edilen Oleg Deripaska ile Rosneft’in CEO’su İgor Seçin de listede bulunuyor. VTB Bank CEO’su Andrei Kostin, Gazprom CEO’su Alexei Miller, boru hattı şirketi Transneft’in Başkanı Nikolay Tokarev de listede.