23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Giriş: 15.09.2022 10:18 | Son Güncelleme: 15.09.2022 10:32

İngilizler son kez Kraliçelerini ziyaret ediyor

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Buckingham Sarayı'ndan Westminster Hall'e getirilen Kraliçe 2. Elizabeth'in naaşı 19 Eylül Pazartesi günü düzenlenecek cenaze töreni öncesi halkın ziyaretine açıldı.
İngilizler son kez Kraliçelerini ziyaret ediyor - Resim: 1

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe'nin kapalı tabutu, TSİ 14.22'de Buckingham Sarayı'ndan başlayan askeri geçit töreniyle parlamento binasındaki Westminster Hall'a taşındı. Burada katafalka konulan Kraliçe Elizabeth'in naaşı, TSİ 19.00'da halkın ziyaretine açıldı.  Kraliçe'nin tabutunu görmek isteyen on binlerce kişi, Westminster Hall'ün önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı ziyaretçiler, 8 Eylül'de hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth'in tabutunu görebilmek için dün geceden bu yana kuyrukta bekliyor.

Fotoğraf: James Hill/New York Times

İngilizler son kez Kraliçelerini ziyaret ediyor - Resim: 2

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ UYGULANIYOR

İngiliz hükümet yetkilileri yaptığı açıklamada, Kraliçe'nin tabutunu ziyaret edeceklerin, havalimanlarındaki gibi çok sıkı güvenlikten geçeceği ve kalabalıkların uzun kuyruklara hazırlıklı olması uyarısında bulundu.

Fotoğraf: James Hill/New York Times

İngilizler son kez Kraliçelerini ziyaret ediyor - Resim: 3

Toplu taşımada da uzun kuyruklar ve gecikmelerin yaşanabileceği vurgulanan açıklamada, "Ziyaretçilerin bekleyeceği kuyruk hareket etmeye devam edeceğinden, insanların oturmak için çok az fırsatı olacak ve muhtemelen bir gece saatlerce ayakta durmaları gerekecek" denildi.

Fotoğraf: Andrew Testa/The New York Times

İngilizler son kez Kraliçelerini ziyaret ediyor - Resim: 4


Bu nedenle, ziyaretçilerin, çocukları yanlarında getirmeye karar vermeden önce uyarıları dikkate alması gerektiğine dikkat çekildib Ziyaretçilerin yanlarında taşıyabileceği eşya konusunda da çok sıkı kuralların olduğuna yer verilen açıklamada, çok küçük ebatlarda bir çantayla giriş yapabileceği, bu çantaların da girişte kontrolden geçirileceği bildirilmişti. Ayrıca, çiçek, mum ve hatıra eşyalarının da ziyaret alanına alınmayacağı belirtildi.

Fotoğraf: Andrew Testa/The New York Times