29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.10.2022 16:00 | Son Güncelleme: 11.10.2022 16:46

İngiltere Maliye Bakanı'nın petrol devleriyle gizlice görüştüğü ortaya çıktı

Birleşik Krallık Maliye Bakanı Kwarteng'in Suudi Arabistan'daki petrol devleriyle gizlice görüştüğü ortaya çıktı. Kwarteng'in görüşmeleri Boris Johnson hükümetinde Enerji Bakanı'yken yaptığı açıklandı
İngiltere Maliye Bakanı'nın petrol devleriyle gizlice görüştüğü ortaya çıktı

İngiltere'nin önde gelen yayın kuruluşlarından Guardian'ın bilgi edinme özgürlüğü yasası (FoI) kapsamında elde ettiği belgelere göre, Birleşik Krallık (BK) Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng şubat ayında Suudi Arabistan'a yaptığı iki günlük gezi esnasında, Aramco, Sabic ve Alfanar Group'un yöneticileriyle görüştü.  

Birleşik Krallık yasalarına göre, yabancı ülkelerdeki devlet görevlileriyle görüşmelerin bildirilmesi zorunluluğu bulunmuyor. Ancak ülkede iş insanlarıyla düzenlenen görüşmelere dair bilgilerin paylaşılması gerekirken İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Bakanlığı'nın temmuzdaki resmi raporunda bu görüşmelerle ilgili bilgi paylaşılmadı.   

Boris Johnson hükümetinde İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Bakanı olarak görev yapan Kwarteng ziyareti sırasında Aramko'nun CEO'su Amin Nasser'le ve Sabic'in CEO'su Yusuf Benyan'la görüştü. Ancak görüşmenin detayları belgelerden çıkarıldı.