16 Nisan 2024, Salı
Giriş: 06.05.2023 11:38 | Son Güncelleme: 06.05.2023 11:55

İngiltere'de Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni bugün yapılıyor

Bugün, İngiltere'de 70 yıl sonra ilk kez bir taç giyme töreni gerçekleşecek. 3 yaşından beri veliaht olan Kral 3. Charles ve eşi Kraliçe Camilla taş giyecek ve hükümdar yemini edecek
İngiltere'de Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni bugün yapılıyor - Resim: 1

İngiltere Kralı 3. Charles'ın taç giyme töreni için başkent Londra'da hazırlıklar sürüyor. Töreni yakından izlemek isteyenler sabahın erken saatlerinde The Mall Caddesi ve tören güzergahına geldiler.

İngiltere'de Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni bugün yapılıyor - Resim: 2

Dünya tarihi taç giyme törenini beklerken Kral Charles ve eşi Kraliçe Camilla Buckingham Sarayına sabah saatlerinde vardı. Charles, tören alayının başlamasından 90 dakika önce Londra'nın merkezindeki evine girerken çılgınca tezahürat yapan ve bayrak sallayan büyük kalabalığa gülümsedi.

İngiliz medyasına göre Clarence House'dan kısa bir yolculuk yapan 74 yaşındaki Kral, şüphesiz hayatının en büyük gününde zaman zaman ciddi ve düşünceli görünüyordu.

İngiltere'de Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni bugün yapılıyor - Resim: 3

Charles'ın kader günü nihayet geldi ve bugün Kral olarak taç giyecek. Dünya çapında 100 milyondan fazla insan 70 yıl sonra bir İngiliz hükümdarının ilk kez taç giyme törenini izleyecek ve tahminen 2 milyon kişi de tarihin akışını izlemek üzere Londra sokaklarında olacak.

Üç yaşından beri veliaht olan hükümdar, şimdi yanında kader gününü kucaklamaya hazır. VIP konuklar içerideki 2 bin 300 koltuktan birine oturabilmek için sabah 6'dan itibaren bir mil kuyruk oluşturdu. Manastır sabah 9'dan hemen önce doldu.

İngiltere'de Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni bugün yapılıyor - Resim: 4

Kilisedeki yerlerini alan yıldızlar arasında Katy Perry, Lionel Richie, Sir Andrew Lloyd Webber, Stephen Fry, Nick Cave ve sihirbaz Dynamo yer alıyor. Görkemli gösterilerle dolu bir günde insanlar Charles'ın 1000 yıllık bir geleneğe dayanan törenle taç giymesini izleyecekler. Annesinin 1953'te yaptığı törenden iki saat daha kısa sürecek bugün ki tören Kraliyet Ailesi'nin tarihinde çok önemli bir an olarak eski geleneklerle 21. yüzyıldaki geleceği dengeleyecek.