19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 29.11.2022 10:38 | Son Güncelleme: 29.11.2022 10:52

İranlı komutan: Ayaklanmalara aldananlar karşı devrimci değil, bizim çocuklarımız ve halkımız

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Hacızade 300 kişinin öldüğü gösterilere katılan herkesin suçlanmaması gerektiğini söyleyen Hacızade, "Ayaklanmalara aldananlar karşı devrimci değil, bizim çocuklarımız ve halkımızın bir parçasıdır" dedi
İranlı komutan: Ayaklanmalara aldananlar karşı devrimci değil, bizim çocuklarımız ve halkımız

İran'dan yayın yapan Öğrenci Haber Ağına (SNN) göre, başkent Tahran'daki Şehid Recayi Üniversitesinde konuşan Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, ülkede yaklaşık iki buçuk aydır devam eden protestolara değindi. Gösterilerin rejim karşıtlarınca organize edildiğini ancak gösterilere katılan herkesin suçlanmaması gerektiğini söyleyen Hacızade, "Ayaklanmalara aldananlar karşı devrimci değil, bizim çocuklarımız ve halkımızın bir parçasıdır" dedi.

300'den fazla insan öldürüldü

Ülkedeki gençlerin "düşmanı tanımadığını" ifade eden Hacızade, üniversitelerde bu konuda dersler verilmesi gerektiğini söyledi. İranlı komutan konuşmasında gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısına ilişkin yetkili ağızdan ilk açıklamayı yaparak, "Düşmanı tanıtamadığımız için bu iki ayda 300'den fazla insan öldürüldü veya şehit oldu" ifadelerini kullandı.

IHR raporu: 416 kişi hayatını kaybetti

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Kurumu (IHR), 22 Kasım'da yayımladığı raporda ise Emini'nin ölümü sonrasında başlayan sokak gösterilerinde emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu 416 protestocunun öldüğünü bildirmişti.

Polis protestoculara ateş ediyor

Protestolarla ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntüler ise orantısız şiddetin ne kadar doğul bir hal olduğunu gözler önüne seriyor. Güvenlik güçleri göstericilerin üzerine atış açıyor.

Kaynak: AA