29 Mart 2024, Cuma
Giriş: 03.11.2022 16:25 | Son Güncelleme: 03.11.2022 16:33

İspanya'da işçi sendikaları maaş artışı için meydanlara indi

İspanya'nın iki büyük işçi sendikası, Rusya-Ukrayna Savaşı'yla başlayan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığına karşı satın alma gücünü koruyacak şekilde maaş artışı talebiyle Madrid'de gösteri düzenledi
Kaynak: AA
İspanya'da işçi sendikaları maaş artışı için meydanlara indi - Resim: 1

İşçi Komisyonları Sendikası (CCOO) ve Genel İşçi Sendikasının (UGT) çağrısıyla ülkenin dört yanından Madrid'e gelen işçiler, "Bu krizin faturasını işçi sınıfı ödemeyecek" ve "Ya maaş artışı, ya çatışma" şeklinde sloganlar attı.

İspanya'da işçi sendikaları maaş artışı için meydanlara indi - Resim: 2

Üç kortej halinde Mayor Meydanı'na gelen binlerce gösterici, maaş artışı taleplerine şimdiye kadar kapıları kapatan İşverenler ve Sanayiciler Konfederasyonuna (CEOE) tepki gösterdi.

İspanya'da işçi sendikaları maaş artışı için meydanlara indi - Resim: 3

CCOO ve UGT liderleri, maaş artışı taleplerinin kabul edilmemesi halinde, farklı sektörlerde toplu iş sözleşmelerine göre greve gidileceğini açıkladı.

İspanya'da işçi sendikaları maaş artışı için meydanlara indi - Resim: 4

CCOO lideri Unai Sordo, işsizliğin yüzde 12'lerde, enflasyonun ise yüzde 8 civarında olduğunu vurgulayarak "Şirketler, marjlarını ve karlarını korumak aynı zamanda ücretleri dondurmak istiyorlar. Ama biz eşitsizliğe, ekonomik küçülmeye ve işverenler karlarını artırırken işçilerin maaşlarının erimesine karşı mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Enerji krizi ve ham madde alımındaki fiyat artışlarının neden olduğu bu krizin faturasını işçiler ödemeyecek" dedi.