20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.09.2024 16:22 | Son Güncelleme: 20.09.2024 19:32

İsrail Beyrut'a hava saldırısı düzenledi

İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bir hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırıda, Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanı İbrahim Akil'in hedef alındığı açıklandı

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Beyrut'a "bir nokta" saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi. İsrail ordusu iç cephe komutanlığının, vatandaşlarına yaptığı güvenlik uyarısında herhangi bir değişiklik olmadığı kaydedildi.

Beyrut'taki AA muhabiri, kentteki Camus Caddesi’nde bir yere hava saldırısı düzenlendiğini aktardı. Saldırının düzenlendiği yerden yoğun dumanlar yükseldiği görülürken, Lübnan sağlık ekipleri ve ambulanslar bölgeye sevk edildi. Sosyal medyada da Hizbullah'ın etkin olduğu Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nden dumanların yükseldiği görüntüler paylaşıldı.

Hizbullah komutanı hedef alındı

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında, Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanı İbrahim Akil'i hedef aldığını açıkladı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Beyrut’a düzenlenen hava saldırısında Hizbullah’ın 'Rıdvan' biriminin komutan vekili Akil’in hedef alındığı ve saldırıda öldürüldüğü iddia edildi.Saldırıda Akil’in yanı sıra 'Rıdvan' biriminin üst kadrosunun da hedef alındığı belirtildi. Akil, Beyrut'taki ABD Büyükelçiliği'nin 1983'te bombalanmasıyla ilişkili olduğu iddiasıyla ABD tarafından arananlar listesinde yer alıyor.

8 ölü, 59 yaralı

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun, başkent Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü, 59 kişinin yaralandığını duyurdu. Bakanlıktan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, İsrail'in saldırısında ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğü, 59 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberinde ise, hedef alınan binanın 4 füzeyle vurulduğu, binada yoğun nüfus yaşaması dolayısıyla çok sayıda kadın ve çocuğun öldüğü ve yaralandığı, ilk belirlemelere göre 5 çocuğun hayatını kaybettiğinin tespit edildiği aktarılmıştı.

İsrailli yetkili konuştu

İsrailli güvenlik yetkilisi, Hizbullah'ın üst düzey komutanı İbrahim Akil'i hedef alan Beyrut'taki saldırı sonrası, Hizbullah ile artan çatışmalara ilişkin "savaşın yeni bir aşamasında" olduklarını belirtti. Yedioth Ahronot gazetesine konuşan ismi paylaşılmayan bir İsrailli güvenlik yetkilisi, Hizbullah ile artan savaş ihtimaline ilişkin açıklamada bulundu.

İsrailli yetkili, "Savaşın yeni bir aşamasındayız ve Hizbullah'ı takip etmeye devam ediyoruz. Bir yanıt için hazırlanıyoruz, her şey masada" ifadelerini kullandı. İsrail medyasında yer alan haberlerde, İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında, Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanı Akil'i hedef aldığı bildirilmişti. Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberinde, İsrail ordusunun Beyrut'un güneyine F-35 tipi savaş uçağıyla düzenlediği hava saldırısında, ilk belirlemelere göre 5 çocuğun öldüğü belirtilmişti.

Kaynak: AA