17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.10.2023 19:53 | Son Güncelleme: 13.10.2023 19:59

İsrail 'Gazze halkına 24 saat içinde evlerinizi terk edin' çağrısı yaptı, Mısır tepki gösterdi

Mısır, İsrail ordusundan "Gazze halkının evlerini terk ederek güneye gitmeleri" yönündeki çağrılarına tepki gösterdi
İsrail 'Gazze halkına 24 saat içinde evlerinizi terk edin' çağrısı yaptı, Mısır tepki gösterdi

Mısır Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı bildiride, "Mısır, İsrail ordusundan Gazze halkı, kentteki Birleşmiş Milletler ve uluslararası örgüt temsilcilerinin 24 saat içinde evlerinden ayrılarak güneye yönelmeleri şeklindeki çağrıları konusunda uyarıda bulunmuştur" ifadelerine yer verildi.

"Söz konusu tutum, uluslararası insani hukuk kuralarının ağır bir ihlalidir" denilen bildiride, İsrail'in bu çağrısının 1 milyondan fazla insanı aileleriyle açıkta herhangi bir koruma olmaksızın ağır ve tehlikeli güvenlik şartları altında tehlikeye atacağı vurgulandı.

İsrail hükümetinden gerginliği artırıcı böyle bir adımdan kaçınmasını isteyen Mısır, bunun Gazze Şeridi'ndeki insani durum üzerinde tehlikeli ve ciddi sonuçları olacağını kaydetti.



Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden İsrail'in bu eylemini durdurma sorumluluğunu yerine getirmesini talep eden Mısır, ayrıca, Gazze Şeridi'nde öngörülemeyen sonuçlara yol açacak gerilimin daha da artmasını önlemek için BM ve uluslararası aktörlere müdahale çağrısında bulundu.

Kaynak: AA