19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.01.2024 09:20 | Son Güncelleme: 23.01.2024 10:36

İsrail ordu sözcüsü: Gazze'deki çatışmalarda 21 İsrail askeri daha öldürüldü

İsrail ordu sözcüsü, Gazze'deki çatışmalarda 21 İsrail askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu
İsrail ordu sözcüsü: Gazze'deki çatışmalarda 21 İsrail askeri daha öldürüldü

İsrail ordusu son 24 saat içinde Gazze'nin merkezinde düzenlenen bir saldırıda toplam 21 askerin öldüğünü açıkladı. Bu sayı, savaşın başlamasından bu yana İsrail ordusunun tek seferde verdiği en büyük can kaybı oldu. Baş askeri sözcü Tuğamiral Daniel Hagari yaptığı açıklamada daha önce açıklanan sayıyı güncelledi.

Hagari, askerlerin pazartesi günü iki binayı yıkmak için patlayıcı hazırlarken bir savaşçının yakındaki bir tanka roket güdümlü el bombası attığını ve patlamanın erken gerçekleştiğini söyledi. Binalar askerlerin üzerine çöktü.

İsrail güçlerinin patlamanın olduğu anda söz konusu 2 binanın içinde ve yakınında bulunduğunu aktaran Hagari, saldırıda 21 askerin öldüğünü ve şu ana kadar 10’nun isimlerinin açıklandığını kaydetti. Hagari, söz konusu binalarda meydana gelen patlamanın İsrail güçlerince yerleştirilen patlayıcılardan kaynaklandığının tahmin edildiğini aktardı.

İsrail ordusu, henüz rakamları güncellemese de kara saldırısının başladığı 27 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen İsrail askeri sayısı 221’e yükseldi. 7 Ekim’den bu yana Lübnan sınırı ve Batı Şeria’daki çatışmalarda dahil öldürülen toplam İsrail askeri sayısı da 556’ya çıktı.