10 Ekim 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.10.2024 21:25 | Son Güncelleme: 09.10.2024 21:37

İsrail Savunma Bakanı Gallant: İran'a saldırımız şaşırtıcı ve ölümcül olacak

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran'a yönelik planlanan saldırı hakkında açıklamalarda bulundu. Gallant konuya ilişkin "İran'a saldırı ölümcül ve şaşırtıcı olacak" dedi
İsrail Savunma Bakanı Gallant: İran'a saldırımız şaşırtıcı ve ölümcül olacak

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Gallant, İsrail ordusunun İstihbarat Direktörlüğü bünyesindeki Birim 9900'ü ziyaretinde İsrail'in İran'a olası saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

Gallant, İsrail saldırdığında İran'ın "başına ne geldiğini veya nasıl geldiğini anlamayacağını" öne sürerek, saldırının "ölümcül, hassas ve özellikle şaşırtıcı" olacağı tehdidinde bulundu.

Tüm askeri komuta kademesinin İran'a saldırı konusuna odaklanmış durumda olduğunu söyleyen Gallant, İran'ın geçen hafta düzenlediği saldırının "agresif" olduğunu ancak hatalı oldukları için "başarısız" olduğunu savundu.

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi ise İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti.

İsrail misilleme yapacak mı?

Jerusalem Post gazetesi dünkü haberinde İsrail'in İran'ın nükleer programına saldırmasının beklenmediğini, bunun yerine çeşitli askeri üslere ve istihbarat tesislerine odaklanacağını bildirdi.