22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.07.2023 14:43 | Son Güncelleme: 10.07.2023 16:02

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir: İsrail ABD'nin bir parçası değil

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisi ve İsrail hükümetine yönelik eleştirilerine tepki göstererek, "İsrail ABD'nin bir parçası değil" dedi
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir: İsrail ABD'nin bir parçası değil

Aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Batı Şeria'nın her yerinde yerleşim birimi olmasını isteyen İsrailli Bakanların sorunun bir parçası olduğu ve Ben Gvir ile Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in en aşırılık yanlısı bakanlar olduğu şeklindeki ifadelerine sosyal medya hesabından karşılık verdi. 

Ben-Gvir, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Başkan Biden'ın artık Amerikan bayrağında bir yıldız olmadığımızı anlaması gerekiyor. Tam olarak neyin aşırısıyım? İsrail vatandaşlarına kendilerini savunabilmeleri için silah dağıtarak mı? Askerlerimize ve polislerimize tam destek verdiğim için mi?" ifadelerini kullanarak ABD Başkanı Biden'a Kudüs ve El-Halil'i ziyaret etme çağrısı yaptı.

Biden ayrıca Filistin-İsrail meselesinde iki devletli çözümün doğru yol olduğunu inandığını söylemişti.

ABD Başkanı Biden, dün CNN'e verdiği röportajda, "Şu an Batı Şeria, tamamen İsrail'in sorunu değil ama onlar ve özellikle kabinede 'İstediğimiz yere yerleşiriz, onların burada olmaya hakları yok' diyen kişiler sorunun bir parçası" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA