20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 02.11.2023 08:55 | Son Güncelleme: 02.11.2023 10:08

İsrail'in vurduğu Cibaliye Mülteci Kampı'nda son durum: Geride büyük bir yıkım kaldı

İsrail ordusunun, dün Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlediği ve en az 100 kişinin öldürüldüğü, yüzlercesinin ise yaralandığı bombardıman geride büyük bir yıkım bıraktı
Kaynak: AA
İsrail'in vurduğu Cibaliye Mülteci Kampı'nda son durum: Geride büyük bir yıkım kaldı - Resim: 1


Daha çok asbest ve sacdan yapılan evlerin bulunduğu bölgede yaşayan Ahmed Ukkaşe, "İsrail, sivillerin yaşadığı 45 evi yerle bir etti. Birçok şehidi enkazdan ellerimizle, kısıtlı imkanlarla çıkardık. Teçhizatımız yok, elektriğimiz yok ve kimse bize yardım etmiyor" diye konuştu.

İsrail'in vurduğu Cibaliye Mülteci Kampı'nda son durum: Geride büyük bir yıkım kaldı - Resim: 2

"Bazı cenazeleri evlerin çatılarında parçalara ayrılmış halde bulduk"

İsrail’in vurduğu bölgede enkaz altında 100'den fazla kişinin olduğunu söyleyen Ukkaşe, "Bazı cenazeleri evlerin çatılarında parçalara ayrılmış halde bulduk" ifadelerini kullandı.

İsrail'in vurduğu Cibaliye Mülteci Kampı'nda son durum: Geride büyük bir yıkım kaldı - Resim: 3

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, dün İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırı düzenlediğini duyurmuştu.İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırısında ölü, yaralı ve kayıp sayısının 1000'e yükseldiği bildirildi.

İsrail'in vurduğu Cibaliye Mülteci Kampı'nda son durum: Geride büyük bir yıkım kaldı - Resim: 4

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Facebook sayfasından yazılı açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Cibaliye katliamında şehit, yaralı ve kayıp sayısı 1000" ifadelerini kullandı. Kudra, gece 03.47'de yaptığı açıklamasında daha fazla ayrıntı vermedi.