15 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Giriş: 27.04.2024 23:50 | Son Güncelleme: 28.04.2024 00:08

İsrailliler rehine takası ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklarda

İsrailliler, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve rehine takası anlaşması yapılması ile Netanyahu hükümetinin istifası talebiyle ülke genelinde gösteriler düzenledi. Tel Aviv, Hayfa, Batı Kudüs başta olmak üzere ülke genelindeki gösterilere on binlerce İsrailli katıldı
Kaynak: AA
İsrailliler rehine takası ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklarda - Resim: 1

İsrail'de Netanyahu hükümetine karşı, her hafta cumartesi günü düzenlenen protestolar bu hafta da geniş katılımla devam etti.

İsrailliler rehine takası ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklarda - Resim: 2

Tel Aviv, Hayfa ve Batı Kudüs'ün yanı sıra Netanyahu'nun konutunun bulunduğu kuzeydeki Kayserya kenti ile ülkenin farklı noktalarında hükümetin istifası ve esirlerin geri getirilmesi talep edilen gösteriler düzenlendi.

İsrailliler rehine takası ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklarda - Resim: 3

Protestoların merkezi, on binlerce İsraillinin akşam saatlerinde toplandığı başkent Tel Aviv'de yer alan, Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemelerine karşı yapılan gösterilerde sembolleşen, polisin demir bariyerlerle kapattığı Kaplan Caddesi oldu.

İsrailliler rehine takası ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklarda - Resim: 4

İsrail bayrakları taşıyan binlerce protestocu Başbakan Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçiler aleyhinde pankart, afiş ve dövizler taşırken, caddede kurulan platformda aktivistler hükümeti eleştiren konuşmalar yaptı.