09 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.06.2022 08:39 | Son Güncelleme: 10.06.2022 12:17

İtalya'da Eczacıbaşı çalışanlarının bulunduğu özel helikopter kayboldu

İtalya'da 7 kişinin bulunduğu helikopter kayıplara karıştı. Yolculardan 4'ünün Türk olduğu ve Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nde çalıştığı ortaya çıktı. Bülent Eczacıbaşı sabah özel uçakla Modena'ya gitti. Kurumdan yapılan açıklamada "En kısa sürede arkadaşlarımızdan iyi haber almayı diliyoruz" denildi
İtalya'da Eczacıbaşı çalışanlarının bulunduğu özel helikopter kayboldu

İtalyan ANSA ajansının haberinde, sabah saatlerinde Lucca kentine bağlı Capannori Tassignano Havaalanı'ndan havalanan Agusta Koala AW119 tipi bir helikopterin radardan kaybolduğu açıklandı.  Helikopteri arama çalışmalarının Toskana ve Emilia-Romagna bölgelerinin sınır kesiminde sürdüğü ifade edildi. Haberde, helikopterde 6 yabancı, 1 İtalyan pilot bulunduğu, yabancılardan 4'ünün Türk, 2'sinin de Lübnanlı olduğu açıklandı. 

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri'nden ilk açıklama

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, helikopterdeki Türklerin firmalarından çalıştığını duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kuruluşumuzdan 4 arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kağıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya’da bir temizlik kağıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır. İtalyan pilot ile birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca’dan Treviso’ya gitmek üzere havalandığı, ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir.

"En kısa sürede iyi haber almayı diliyoruz"

İtalyan makamları tarafından, kaybolan helikopterin arama çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir. Olayın duyulmasının ardından, başta Dışişleri Bakanlığımız ve İtalya’da görev yapan diplomatlarımız olmak üzere, İtalya'daki ilgili resmi ve sivil otoriteler ile temasa geçilerek, Türkiye ve İtalya’daki ekiplerimiz tarafından konu yakından takip edilmektedir. En kısa zamanda iyi haber almak dileği ve umuduyla kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Bülent Eczacıbaşı sabah özel uçakla Modena'ya gitti

 

Dışişleri'nden açıklama: Çalışmalar sürüyor

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç de yaptığı açıklamada, "İtalya’nın Lucca kentinden havalanan ve içinde dört vatandaşımızın da bulunduğu bir helikopter ile dün radar teması kesilmiştir. İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir. Bu çalışmalar, Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuzca, İtalyan makamlarıyla temas halinde yerinde takip edilmektedir" dedi.

Helikopterin kaybolduğu bölgede arama çalışmaları devam ediyor

 

İtalya Hava Kuvvetleri aramalara katıldı

İtalya İtfaiyesi (Vigili del Fuoco), Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Toskana ve Emilia Romagna bölgeleri arasındaki dağlık alanda çalışmaların sürdüğünü açıkladı. İtalyan basını hava kuvvetlerinin de katıldığı arama kurtarma çalışmalarının, Modena kenti yakınlarındaki Pievelago mevkisindeki dağlık alanda sürdüğünü yazdı.

Roto Cart'ın müşterilerini taşıyor

Helikopterin hijyen ve ev temizlik ürünleri üreticisi Roto Cart isimli bir firmanın müşterilerini fabrikaya taşıma hizmeti verdiği basına yansıyan haberler arasında yer aldı.

"Düşmediğine eminiz"

Firmanın yöneticisi Giuliano Gelain, ANSA'ya yaptığı açıklamada, helikopterin düşmediğine emin olduklarını çünkü helikopterde buna yönelik sinyal verici bulunduğunu ama böyle bir sinyalin hiç gelmediğini dile getirdi. Gelain, söz konusu helikopterin günde 2 kez tesislere müşterileri getirip götürdüğünü belirtti.

Kaynak: AA