29 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.06.2024 13:32 | Son Güncelleme: 15.06.2024 16:28

Kanser tedavisi gören Kate Middleton aylar sonra ilk kez halkın karşısında

Kendisine kanser teşhisi konduğunu açıklamasının ardından gözden uzak tedavi gören Galler Prensesi Kate Middleton, Kral 3. Charles'ın doğum günü etkinliği için aylar sonra ilk kez halkın karşısına çıktı
Getty Images
Getty Images

Beş ay önce ameliyatını ardından kanser olduğu ortaya çıkan Galler Prensesi Kate Middleton, hastalığının açıklanmasından bu yana ilk kez kamuoyu önüne çıktı. Kral 3. Charles'ın doğum günü etkinliğine katılmak için Buckingham Sarayı'na gelen Kate Middleton, eşi Prens William ve üç çocuğuyla birlikte törene katılmak üzere bir araca binerken görüntülendi. 

Londra'nın merkezinde her yıl düzenlenen Trooping the Colour adlı askeri geçit töreni, İngiliz hükümdarı Kral Charles'ın resmi doğum gününü kutluyor.

Sosyal medya kullanıcıları Galler Prensesi'nin son haline yorum yağdırdı. Kullanıcılar, Kate Middleton'ın oldukça zayıfladığını söylerken çok mutsuz ve düşünceli göründüğüne dair yorumlar yaptı. 

Sarayın balkonuda kraliyet ailesine katıldı

Kate, Kral'ın Doğum Günü Geçit Töreni'nin sonunda Buckingham Sarayı'nın balkonunda kraliyet ailesinin diğer üyelerine katıldı. Aile ve sarayın dışındaki kalabalık, hükümdarın resmi doğum günü kutlama törenlerini tamamlamak için askeri uçakların geçişini izledi.

Getty Images

Kanser haberinden bu yana önleyici kemoterapi gören Kate'in tedavisi devam ederken sağlığının iyiye gitmesi kamuoyu önüne çıkmasını sağladı. Cuma günü yayınladığı mesajda Kate iyi bir ilerleme kaydettiğini ancak henüz hastalığı atlatamadığını söyledi. Prenses yaz boyunca birkaç halka açık etkinliğe katılmayı umduğunu söyledi.

Kral protesto edildi

Monarşi karşıtı Republic grubu üyeleri, Kral ve Kraliyet ailesi üyelerinin geçişini protesto etti. Buckingham Sarayı'nın çıkışındaki Victoria anıtının karşısında toplanan Republic grubu üyeleri, kortejin geçişi sırasında "Benim kralım değil", "Tacınla birlikte devril", ve "Monarşiyi kaldır" yazılı pankartlar ve bayraklarla monarşiye tepki gösterdi. Taşıdıkları büyük bayraklar ve pankartların görüşü engellemesi nedeniyle monarşi destekçilerinin tepkisini çeken Republic grubu, kortejde yer alan Kral ve Kraliyet ailesi üyelerini yuhaladı. 

 

Kral da kanserle mücadele ediyor

Kate ocak ayında büyük bir karın ameliyatı geçirdikten sonra iki hafta hastanede kalmış ve iki ay sonra bir video mesajıyla testlerin kansere yakalandığını duyurmuştu. Kral Charles da Prenses Kate gibi ocakta ameliyat olmuş, Kral'a şubatta kanser teşhisi konulmuştu. Yine ocak ayında Kral Charles'ın kardeşi, York Dükü Prens Andrew'ün eski eşi Sarah Ferguson'un cilt kanseri tedavisi görmeye başladığı duyurulmuştu. Ferguson daha önce de meme kanseri tedavisi görmüştü.