28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 17.10.2022 08:53 | Son Güncelleme: 17.10.2022 11:40

Kiev'e saldırı sonrası Zelenskiy: Düşman şehirlerimizi vurabilir ama bizi kıramaz

Kiev bu sabaha şehirde meydana gelen art arda patlamalarla uyandı. Çok geçmeden Rusya'nın başkente insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlendiği anlaşıldı. Zelenskiy, "Düşman şehirlerimizi vurabilir ama bizi kıramaz" dedi
Kiev'e saldırı sonrası Zelenskiy: Düşman şehirlerimizi vurabilir ama bizi kıramaz

Son olarak 10 Ekim'de başkent Kiev dahil 41 ayrı noktayı füzelerle vuran Moskova yönetimi bu kez kamikaze dron'lar kullandı. Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, başkentin Şevçenski bölgesinde 4 ayrı patlama yaşandığını belirtti. Kiev Bölgesel Askeri İdaresi Başkanı Oleksiy Kuleba ise Kiev sakinlerinden hava alarmlarını dikkate almaları çağrısı yaptı.  Ukrayna Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kiev’in ‘kamikaze drone’larla vurulduğu belirtildi.Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, başkent Kiev'de bu sabah saatlerinde düzenlen saldırılarda kamikaze insansız hava araçlarından birinin apartmana isabet ettiğini söyledi. Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı paylaşımında, Rus güçlerinin Ukrayna halkını "korkutmak" amacıyla gece saatlerinden beri ülkenin çeşitli yerlerine saldırılar düzenlediğini belirterek "Kamikaze insansız hava araçları ve füzeler tüm Ukrayna'ya saldırıyor" ifadelerini kullandı.

Bölgede bulunan güvenlik güçleri, kamikaze dron'ları etkisiz hale getirmek için havaya ateş açtı

Drone'lardan birinin Kiev'de bir apartmana çarptığını aktaran Zelenskiy, "Düşman, şehirlerimizi vurabilir ama bizi kıramaz. İşgalciler, gelecek nesillerce adalete teslim edilecek ve kınanacak. Zafer bizimdir" ifadesine yer verdi.

Şevçenski bölgesindeki saldırılarda drone'lardan birinin isabet ettiği apartmandan 18 kişi kurtarılırken, 2 kişi mahsur kaldı.

 Öte yandan, Rus güçlerince Ukrayna'nın Dnirpo, Sumy, Odessa ile Mıkolayiv bölgelerine de füze ve drone'larla saldırılar düzenlendi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin bildirdiğine göre, ülkenin güneyinde 15 kamikaze İHA, doğuda ise 3 seyir füzesi imha edildi. Odessa bölgesi üzerinde 6, Mıkolayiv bölgesi üzerinde 9 İHA düşürüldü.