07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.11.2022 11:39 | Son Güncelleme: 29.11.2022 15:17

Kim Kardashian'dan geç gelen Balenciaga tepkisi: İş bağlarımı yeniden değerlendiriyorum

Kim Kardashian hayranlarının baskısıyla, çocuk kıyafeti koleksiyonunu tanıtırken kullandığı konsept yüzünden eleştirilere maruz kalan Balenciaga ile ilişkilerini değerlendirdiğini söyledi. Fakat hayranlarına göre Kardashian marka ile bağlarını koparmayacak ve kıyafetlerini giymeye devam edecek
Kim Kardashian'dan geç gelen Balenciaga tepkisi: İş bağlarımı yeniden değerlendiriyorum

Fransız marka Balenciaga çocuk kıyafetlerini tanıtmak için yaptığı fotoğraf çekiminde kullandığı cinsel öğeler nedeniyle sosyal medyada ağır eleştirilere maruz kaldı. Bunun üzerine marka ile özdeşleşmiş isimlerden TV yıldızı Kim Kardashian, giyim markasını kınamasını talep eden eleştirmenlerin ve hayranlarının baskısı altında kaldı.

İç giyim şirketi Skims'in kurucusu Kardashian, eleştirmenlerin ve hayranlarının sosyal medya üzerinden markayı kınamasını talep etmesinin ardından eleştirilere yanıt verdi. Kardashian, eleştirilere maruz kalan reklam konseptinden sonra Balenciaga ile olan iş bağlarını yeniden değerlendirdiğini söyledi. 

Balenviaga, markanın yanlış ve rahatsız edici bir konuyla ilişkilendirdiği gerekçesiyle reklam şirketinden en az 25 milyon dolar tazminat istiyor

Kardashian pazar günü  sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Çocukların güvenliği en üst düzeyde tutulmalı ve çocuk istismarını normalleştirmeye yönelik her türlü girişimin toplumumuzda yeri olmamalıdır, nokta" ifadelerini kullandı.

Marka ile bağlarını koparacak mı?

Kardashian  ayrıca açıklamasında “Balenciaga’nın kampanyaları kaldırmasını ve özür dilemesini takdir ediyorum. Onlarla konuşurken konunun ciddiyetini anladıklarını ve benzer durumların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri alacağına inanıyorum” dedi. Ancak Kardashian’ın açıklamaları sosyal medyada yeterli bulunmadı. Birçok kişi bu açıklamalara rağmen yıldızın Balenciaga giymeye devam edeceğini öne sürdü. 

Ne olmuştu?

Balenciaga pazartesi günü yaptığı açıklamada, konuyu araştırdığını, kreatif sürecini elden geçirdiğini ve benzer olayların tekrar yaşanmasını önlemek için daha fazla denetim getirdiğini söyledi. Marka ayrıca çocuk koruma konusunda uzmanlaşmış kuruluşlarla zemin hazırladığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta reklam kampanyasının fotoğrafları sosyal medyada #cancelbalenciaga etiketiyle dolaşmaya başladığında öfke patlaması yaşandı. Reklamda yer alan bir fotoğrafta, bir çocuk ellerinde ve ayak bileklerinde siyah kayışlar bulunan oyuncak ayı şeklinde bir çanta tutuyor. Doldurulmuş hayvanın boynunda da metal bir zincir gözüküyor. Balenciaga tasarımcısı Demna Gvasalia yaptığı açıklamada "Peluş ayı çantalarımız bu kampanyada çocuklarla birlikte yer almamalıydı" ifadelerini kullandı.