24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.10.2022 10:36 | Son Güncelleme: 08.10.2022 10:45

Kırım'ı Rusya'ya bağlayan Kerç Köprüsü'nde patlama

Rusya ile Kırım arasında yer alan Kerç Köprüsü'nde patlama oldu. Rus basını yangına yakıt tankerinde patlamanın neden olduğunu yazdı, sosyal medyada ise köprünün vurulduğuna dair görüntüler paylaşıldı
Kırım'ı Rusya'ya bağlayan Kerç Köprüsü'nde patlama

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Basın Merkezi, Kerç Köprüsü'nde kamyondaki patlama nedeniyle yakınında yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıktığını açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Kerç Köprüsü'ndeki acil durumla ilgili hükümet komisyonu kurulması talimatını verdiği duyuruldu.

Rusya'nın Kırım'a atadığı ulaştırmadan sorumlu Nikolay Lukaşenko TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, yolcuların Kerç boğazında yer alan köprüyü kullanmaktan kaçınmalarını istedi. Yangını yakıt tankerindeki patlamaya bağlayan Lukaşenko, demiryolu ile otoyolda trafiğin askıya alındığını ve onarım çalışmalarının başladığını söyledi. Kırımlı yetkili, ulaşımın feribotlarla sağlanması için de çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Bazı gazetecilere ait sosyal medya hesaplarında ise köprünün füzeyle vurulduğunu gösterdiği öne sürülen video kayıtları yer aldı. Ancak bu kayıtlar bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı.

Ukrayna Resmi Haber Ajansının haberine göre de köprüde sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise Kerç Köprüsü'ndeki yolun çökmesi, raylar üzerinde yakıt bulunan vagonlardan alevlerin yükselmesi yer alıyor.