26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.09.2022 15:02 | Son Güncelleme: 12.09.2022 15:14

Kral 3. Charles ilk konuşmasında Shakespeare'e atıfta bulundu

Kral 3. Charles, krallığın yeni hükümdarı olarak İngiliz Parlamentosuna ilk ziyaretini eşi Camilla'nın katılımıyla gerçekleştirdi. Yeni Kral konuşmasında Shakespeare atıfında bulundu
Kral 3. Charles ilk konuşmasında Shakespeare'e atıfta bulundu

Kral konuşmasında, annesi Kraliçe 2. Elizabeth'in herkesin hayatında büyük anlam ifade ettiğini belirterek, Shakespeare'in bir önceki Kraliçe Elizabeth (Kraliçe 1. Elizabeht) için "Yaşayan tüm Prensler için bir modeldi" şeklindeki ifadesine atıfta bulundu.

Annesi ile ilişkili anıların, ülke demokrasisini "canlı ve nefes alma aracı" olarak muhafaza eden İngiliz Parlamentosunun her yerinde olduğunu söyleyen Kral, "Majesteleri değerli ulusumuzun kalbinde yatan anayasal yönetim ilkelerini koruyarak ülkesine ve halkına hizmet etmeye kendini adamıştı" dedi.

"Özel bir görev örneği oluşturdu"

Kral 3. Charles, "Kraliçe 2. Elizabeth Tanrı'nın yardımıyla ve sizin tavsiyelerinizle özverili özel bir görev örneği oluşturdu. Ben de bunu sadık bir şekilde takip etmeye karar verdim" diye konuştu. Kralın konuşmasının ardından parlamentodaki tören İngiliz ulusal marşının çalınmasıyla tamamlandı.

İngiliz Kraliyeti'nde unvanlar da değişti

Kraliçe 2. Elizabeth'in hayatını kaybetmesinin ardından İngiliz kraliyet ailesinin üyelerinin unvanları da değişti. Galler Prensi unvanını 64 yıl taşıyan 2. Elizabeth'in en büyük oğlu Charles, artık Kral 3. Charles unvanıyla anılacak. Kral Charles'ın eşi Cornwall Düşesi Camilla'nın unvanı da Kraliçe oldu.

Kral 3. Charles'ın ardından tahtın varisi haline gelen en büyük oğul Cambridge Dükü Prens William'a babasından Cornwall Dükü unvanı da miras kaldı. Prens William'ın eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton da hem Cambridge hem de Cornwall Düşesi oldu.

Tahtın varisi olan Prens William'a babası Charles tarafından, Charles'ın eski unvanı Galler Prensi unvanı da verildi. William ve Middleton, şimdiden sosyal medya hesaplarındaki unvanlarını da Galler Prensi ve Prensesi olarak revize etti.