20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 10.03.2023 14:52 | Son Güncelleme: 11.03.2023 15:37

Kral Charles babasını unvanını kardeşi Prens Edward'a verdi

İngiltere Kralı 3. Charles, 2021'de ölen babasına ait olan Edinburgh Dükü unvanını kardeşi Wessex ve Forfar Kontu Prens Edward'a verdi. Charles'ın kararının, kardeşinin 59. doğum gününe denk gelmesi dikkat çekti
Kral Charles babasını unvanını kardeşi Prens Edward'a verdi

Buckingham SarayıPrens Edward'ın 59. doğum günü dolayısıyla kendisine ağabeyi Kral Charles tarafından Edinburgh Dükü unvanının verildiğini açıkladı. Prens Edward'ın bu unvanı almasıyla eşi Sophie Rhys-Jones da Edinburgh Düşesi oldu. Açıklamada, Dük ve Düşes'in, Prens Philip döneminde başlatılan gençlere yönelik çalışmaları devam ettirecekleri paylaşıldı.

Dük (erkek) veya Düşes (kadın), geleneksel olarak monarşi ile yönetilen Avrupa ülkelerinde imparator, kral ve prensten sonra gelen bir soyluluk ve egemenlik unvanıdır.

 4 Kraliyet Ailesi üyesine verilmişti

Edinburgh Dükü unvanı, tarih boyunca sadece Kral 2. George'un en büyük oğlu Prens Frederick, Kral 3. George'un kardeşi Prens William, Kraliçe Victoria'nın ikinci oğlu Prens Alfred ve Kraliçe Elizabeth'in eşi Prens Philip olmak üzere 4 Kraliyet Ailesi üyesine verilmişti. Prens Philip, bu unvanı Kraliçe Elizabeth'in tahta çıkmadan önce Edinburgh Düşesi unvanını kullanması dolayısıyla almıştı.

Prens Edward kimdir?

Edinburgh Dükü Prens Edward (Edward Antony Richard Louis Mountbatten-Windsor; (d. 10 Mart 1964, Buckingham Sarayı) Birleşik Krallık Kralı 3. Charles'ın kardeşi ve Kraliçe II. Elizabeth ve Prens Philip'in dördüncü çocukları ve üçüncü oğludur.

Edinburgh'ün önemi

En azından 15. yüzyıldan beri İskoçya'nın başkenti olarak kabul edilen Edinburgh, İskoç Hükümeti'nin, İskoç Parlamentosu'nun ve İskoçya'daki en yüksek mahkemelerin merkezidir. Kentteki Holyroodhouse Sarayı, İngiliz monarşisinin İskoçya'daki resmi ikametgahı olarak adlandırılır.

 

Kaynak: AA