26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.10.2022 14:15 | Son Güncelleme: 04.10.2022 14:24

Kralı 3. Charles, oğlu Prens William'ın kiracısı oldu

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün ardından İngiltere’de kraliyet Ailesi'nden ilk resmi fotoğraf geldi. Değişen unvanlarla birlikte Kral 3. Charles'ın Cornwall Dükalığı’nı devrettiği oğlunun kiracısı konumuna geldiği ortaya çıktı
Kralı 3. Charles, oğlu Prens William'ın kiracısı oldu

İngiltere tarihinin en uzun süre tahtta kalan monarkı olan Kraliçe 2. Elizabeth İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde 96 yaşında hayatını kaybetti. Böylece oğlu Charles kral olurken eşi de Camilla da kraliçe oldu. Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün ardından Kraliyet Ailesi'nin dört üyesinden ilk portre geldi. Fotoğrafta Kral 3. Charles, Kraliçe Camilla, Galler Prensi William ve Galler Prensesi Kate Middleton yer aldı.

Buckingham Sarayı’nın resmi sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğrafın 18 Eylül’de Buckingham Sarayı’nda çekildiği belirtildi.

345 milyon sterlinlik emlak portföyünü devraldı

Yeni dönemi temsil eden fotoğrafla birlikte başka bir gerçek de konuşulmaya başlandı. Babasının kral olmadan önce sahip olduğu Galler Prensliği’nin yanı sıra Cornwall Düklüğünü de alan William, Charles’tan 345 milyon sterlinlik emlak portföyünü devraldı. New York Post William’ın devraldığı söz konusu dükalıkta Charles’ın inziva yeri olan Highgrove evinin de yer alması nedeniyle kralın oğluna yılda 700 bin sterlin (yaklaşık 15 milyon TL) kira ödeyeceğini yazdı.

Kraldan oğluna geçen 128 bin dönüm araziye sahip Cornwall Dükalığı geçen yıl 21 milyon sterlin gelir elde eden, Charles, Gloucestershire’daki Highgrove evini 1980’de satın aldı. Highgrove, Charles’ın aile evine dönüşürken, aynı zamanda en sevdiği mülkü konumuna geldi.