26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 08.09.2022 21:09 | Son Güncelleme: 09.09.2022 05:35

Kraliçe'nin ölümü dünya basınında: İyi Geceler Hanımefendi

İngiltere Kraliçesi Elizabeth 96 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kraliçe’nin 8 Eylül Perşembe günü öğleden sonra yaşamını yitirdiği doğrulandı. Büyük Britanya tahtına oğlu Charles oturacak. Peki 70 yıllık hükümdarlığı sona eren Elizabeth’in ölümünün dünya basınındaki yankıları nasıl oldu?
Kraliçe'nin ölümü dünya basınında: İyi Geceler Hanımefendi - Resim: 1

Independent okuyucularına Kraliçe’nin ölümünü “Kraliçe Elizabeth Britanya’nın en uzun süreli hükümdarlık devri olan tarihi 70 yıllık saltanatının sonunda hayatını kaybetti” başlığıyla bildirdi. Haberin devamında "Galler Prensi annesinin Balmoral’da göçüşünden sonra doğrudan kral oldu" denildi

Kraliçe'nin ölümü dünya basınında: İyi Geceler Hanımefendi - Resim: 2

The Telegraph “Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth” başlığını kullanarak okuyucularıyla konu hakkındaki tüm gelişmeleri paylaşıyor. Kraliçe’nin vefat ilanı için hazırlanan haberin spotu ise şöyle: Tanrı’nın inayetiyle Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallık’ının Kraliçesi, İnancın Muhafızı, Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti. Birleşik Krallık’ın en uzun süre saltanat süren monarkıydı. Hükümranlığında dünyada ve hükmettiği ülkelerde köklü değişiklikler yaşandı. Bu süre zarfında da kendisini en etkili ve ulusun en çok sevdiği hükümdarlardan biri olarak kanıtladı.

Kraliçe'nin ölümü dünya basınında: İyi Geceler Hanımefendi - Resim: 3

BBC’nin “Vefat İlanı: II. Elizabeth” başlığıyla duyurduğu bu gelişmede Kraliçe Elizabeth şöyle anılıyor: Kraliçe II. Elizabeth’in uzun hükümdarlık devri kuvvetli vazife duygusu ve kendini tahta ve halkına adamaya duyduğu kararlılıkla hatırlanacak.

Kraliçe'nin ölümü dünya basınında: İyi Geceler Hanımefendi - Resim: 4

Guardian, II. Elizabeth’in ölümünü “Başarısızlıkları nadiren görülen istikrarlı kraliçe” başlığıyla duyurdu. Zaman zaman diplomatik yetenekleri test edilmiş olsa fa Elizabeth’in daima ulusal birliği sağlayacak bir güç olarak hatırlanacağı söylendi.