29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.09.2023 08:37 | Son Güncelleme: 12.09.2023 08:51

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un zırhlı trenle Rusya'ya gitti

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u taşıyan zırhlı tren Rusya'ya ulaştı. Rus devlet televizyonu Rossiya-1'in paylaştığı bilgiye göre tren, bu sabah Hasan istasyonundan 'son derece gizli' bir şekilde geçti
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un zırhlı trenle Rusya'ya gitti

Pazar günü öğleden sonra Pyongyang'dan ayrılan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u taşıyan zırhlı tren, Primorskiy Kray'daki Razdolnaya Nehri üzerinde yer alan köprüden geçerek Rusya topraklarına giriş yaptı.  Sputnik muhabirinin aktardığına göre Kim'in bulunduğu yeşil vagonlara sahip zırhlı tren, bu sabah 05:15'te Razdolnaya Nehri üzerindeki köprüden geçtikten sonra kuzeye doğru ilerlemeye devam etti.

Rus devlet televizyonu Rossiya-1'in paylaştığı bilgiye göre tren, bu sabah Hasan istasyonundan 'son derece gizli' bir şekilde geçti. Ussriysk'te trenin lokomotif mürettebatı değiştirilecek ve ardından tren, Trans-Sibirya Demiryolu boyunca batıya doğru yoluna devam edecek.

Doğu Ekonomik Forumu'na katılması bekleniyor

Kore Merkezi Haber Ajansı'na (KCNA) göre, Kim'e seyahati sırasında hükümet ve silahlı kuvvetlerin önde gelen yetkilileri eşlik ediyor. Özel zırhlı trenle yaklaşık 20 saat sürecek yolculuk sonrası Kim'in, Vladivostok'ta düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu'na katılacağı tahmin ediliyor.

KCNA, daha önce yeri ve zamanına ilişkin detayların paylaşılmadığı ziyarette Kim'in Putin ile görüşeceğini açıklamıştı.

Putin ile görüşecek

The New York Times'ın ABD'li yetkililere dayandırdığı haberde, Kim'in Putin ile "Ukrayna'daki savaşta Moskova için daha fazla silah sağlama ve farklı alanlarda askeri işbirliği olasılıklarını ele almak üzere" bir araya geleceği öne sürülmüştü. Kim son olarak 2019'da Rusya'yı ziyaret ederek Vladivostok şehrinde Putin'le görüşmüştü.