23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.11.2022 13:49 | Son Güncelleme: 24.11.2022 13:58

Lavrov'dan AP'nin Rusya kararına tepki

Sergey Lavrov, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Rusya'yı "terörü destekleyen ülke" olarak tanıyan kararına tepki gösterdi
Lavrov'dan AP'nin Rusya kararına tepki

Rossiya-1 devlet kanalına açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AP'nin söz konusu kararını değerlendirirken, "Bence bu, aklı başında herkes için açık ama tıp eğitimim yok" dedi.

"Aptallığın sponsoru"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da kararla ilgili "Avrupa Parlamentosunu 'aptallığın sponsoru' olarak tanımayı teklif ediyorum" ifadesini kullandı

Avrupa Parlamentosu, dün, "insanlık dışı ve zalimce eylemler" düzenleme suçlamasıyla Rusya'yı "terörü destekleyen ülke" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmişti.

AB dokuzuncu yaptırım paketini hazırlıyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Bauhaus etkinliği için ziyaret ettiği Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Estonya Başbakanı Kaja Kallas ve İsveç Başbakan Yardımcısı Ebba Busch ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Ukrayna halkının Rusya'nın saldırıları nedeniyle kışı elektriksiz geçirmek zorunda kaldığını belirten von der Leyen, "Bebekler, ebeveynleri, büyükanne ve büyükbabaları karanlıktalar ve donuyorlar. Bu barbarca saldırıları şiddetle kınıyorum. Bunlar savaş suçu" değerlendirmesini yaptı.

Von der Leyen, "Bugün 9'uncu yaptırım paketi üzerinde son süratle çalıştığımızı ilan edebilirim. Eminim ki çok yakında G7 ve diğer büyük ortaklarla Rus petrolü için küresel tavan fiyatı onaylayacağız" diye konuştu.