28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 27.09.2022 15:11 | Son Güncelleme: 27.09.2022 15:43

Liz Truss'ın kuaför masrafları tartışılıyor

İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss yaptığı harcamalarla muhalefetin hedefinde. Gölge Başsavcı Emily Thornberry, Truss'ın yaptığı harcamaların araştırılması için çağrıda bulunarak, "Dışişleri Bakanlığı kuaföre iki kere giderek 4 bin 333,30 sterlin harcamayı nasıl başardı? diye sordu
Liz Truss'ın kuaför masrafları tartışılıyor

İngiltere'nin yeni başbakanı Liz Truss başbakan seçildikten sonra ulusal sesleniş konuşmasında Başbakan olarak 3 önceliği olduğunu söylemiş ve ekonomiyi ilk sıraya koymuştu. Liz Truss görevinde henüz bir ayı bile doldurmamışken ekonomik olarak yaptığı hamlelerle değil müsrifliğiyle muhalefetin hedefi oldu. 

İşçi Partisi Dışişleri Bakanlığı döneminde Liz Truss'ın Bakanlığa bağlı İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi'nin (FCDO) kuaför masraflarının araştırılmasını istedi. Önceki aylarda Norwich City taraftarı olduğunu itiraf eden Truss'ın Fortnum & Mason'da yapılmış 10 bin sterlin (yaklaşık 200 bin TL) civarında harcamayı ve birden fazla üzüm bağı, bir dizi Güney Asya restoranı, The White Company ve mobilya mağazalarından yapılan alışverişlerinin de sorgulanması isteniyor. 

"Harcamalar neden yüzde 45 arttı?"

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Gillian Keegan'a, yazdığı bir mektupla harcamaların araştırılmasını isteyen gölge Başsavcı Emily Thornberry, "Dışişleri Bakanlığı kuaföre iki kere giderek 4 bin 333,30 sterlin harcamayı nasıl başardı? Devletin kartlarıyla yapılan harcamalar neden geçen Eylül'den bu yana yüzde 45 arttı? diye tweet attı.

2019 ila 2021'de 24 milyon 10 bin sterlini (yaklaşık 480 milyon TL) aşmayan kartlarla yapılan yıllık harcamalar böyle giderse Thornberry'ye göre 35 milyon sterlini (yaklaşık 700 milyon TL) aşacak.