26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 02.07.2022 12:13 | Son Güncelleme: 02.07.2022 12:16

Lizbon'da 450'den fazla türe ev sahipliği yapan Okyanus Akvaryumu yılda 1 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor

Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Okyanus Akvaryumu, 450'den fazla türe ve 8 bin deniz canlısına ev sahipliği yapıyor. Avrupa'nın en büyük akvaryumlarından biri olan tesis, yılda 1 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlıyor
Kaynak: AA
Lizbon'da 450'den fazla türe ev sahipliği yapan Okyanus Akvaryumu yılda 1 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor - Resim: 1

Lizbon'da 1998'de düzenlenen Expo fuar alanında kurulan Okyanus Akvaryumu (Oceanario), ziyaretçilerini Atlantik, Pasifik, Hint Okyanusu ile Antarktika ekosistemlerinin bilinmeyen dünyasında gizemli bir yolculuğa çıkarıyor.

Lizbon'da 450'den fazla türe ev sahipliği yapan Okyanus Akvaryumu yılda 1 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor - Resim: 2

Avrupa'nın en büyük akvaryumlarından biri olan tesiste 450'den fazla tür ve nadir görülenlerin de içerisinde bulunduğu 8 bin deniz canlısı yaşıyor. Açık okyanusta geziyormuş hissi oluşturacak şekilde tasarlanan akvaryum, dünyanın dört bir yanından her yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlıyor.

Lizbon'da 450'den fazla türe ev sahipliği yapan Okyanus Akvaryumu yılda 1 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor - Resim: 3

Okyanus Akvaryumu'nda rengarenk yüzey ve dip balıklarının yanı sıra farklı türlerde boyları metrelerce uzunluğa ulaşan köpek balıkları, su samurları, denizatı, eşi benzeri az görülen deniz kuşları ve hatta penguenlere rastlamak mümkün.

Lizbon'da 450'den fazla türe ev sahipliği yapan Okyanus Akvaryumu yılda 1 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor - Resim: 4

Tropikal yağmur ormanlarının bir benzerinin de yer aldığı akvaryumda okyanus bitkilerinin yanı sıra özel video bölümleri, çocuklara eğlendirici içerikler sunan oyun alanları da bulunuyor.