19 Nisan 2024, Cuma
Giriş: 18.09.2022 15:21 | Son Güncelleme: 18.09.2022 15:31

Londra polisinden Kraliçe'nin cenaze töreni için olağanüstü güvenlik önlemi

Londra'da Kraliçe 2.Elizabeth'in yarın yapılacak cenaze töreni için güvenlik önlemleri artırıldı. Polisler, keskin nişancılar, arama köpekleri, CCTV güvenlik kameraları, atlar ve helikopterlerin yer aldığı operasyonun sorumluluğunu, Metropolitan Polis Teşkilatı üstleniyor
Kaynak: AA
Londra polisinden Kraliçe'nin cenaze töreni için olağanüstü güvenlik önlemi - Resim: 1

Dünyanın dört bir yanından 500'den fazla lider ve üst düzey yetkilinin yarın katılacağı İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in başkent Londra'da düzenlenecek cenaze töreni öncesi, İngiliz polisi olağanüstü güvenlik önlemi alıyor.

Londra polisinden Kraliçe'nin cenaze töreni için olağanüstü güvenlik önlemi - Resim: 2

Kraliyet ailesi üyelerinin yanı sıra çok sayıda devlet liderinin katılacağı Westminster Abbey Kilisesi'ndeki cenaze töreni öncesi on binlerce polis memuru, başkent Londra'da görevlendirildi. Güvenlik güçlerinin vardiyaları uzatıldı, izin günleri iptal edildi.

Londra polisinden Kraliçe'nin cenaze töreni için olağanüstü güvenlik önlemi - Resim: 3

Silahlı polisler, keskin nişancılar, arama köpekleri, CCTV güvenlik kameraları, atlar ve helikopterlerin yer alacağı şimdiye kadarki en büyük güvenlik operasyonlardan birinin sorumluluğunu ise Metropolitan Polis Teşkilatı üstleniyor.

Londra polisinden Kraliçe'nin cenaze töreni için olağanüstü güvenlik önlemi - Resim: 4

96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe'nin cenaze töreni hazırlıkları kapsamında, telefon kulübeleri ve çöp kutuları elle aranıyor, gerekli görüldüğü durumlarda kapatılıyor.