14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.06.2023 18:40 | Son Güncelleme: 30.06.2023 18:56

Mark Zuckerberg ve Elon Musk'ın kafes dövüşü Kolezyum'da mı gerçekleşecek?

İtalyan hükümetinin Mark Zuckerberg ve Elon Musk'ın kararlaştırdığı kafes dövüşü randevusu için Roma'daki Kolezyum'u sahne olarak önerdiği iddia edildi. Musk ise paylaştığı tweet ile bu iddiaya yeşil ışık yaktı
Mark Zuckerberg ve Elon Musk'ın kafes dövüşü Kolezyum'da mı gerçekleşecek?

Dünyanın en zengin teknoloji devlerinden olan Elon Musk ve Mark Zuckerberg , geçen hafta bir kafes dövüşünde kozlarını paylaşma konusunda anlaşmaya vardılar. Karşılaşma, tüm zamanların en büyük dövüşü olacağını iddia eden UFC başkanı Dana White tarafından desteklendi. Teknoloji milyarderleri Elon Musk ile Mark Zuckerberg’in kafes dövüşü yapacaklarını açıklamalarının ardından bu dövüşün İtalya’daki antik amfitiyatro Kolezyum’da gerçekleşebileceği iddia edildi.

Daily Mail'in haberine göre İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschin, Zuckerberg ile temasa geçerek iki milyarder arasındaki UFC dövüşüne tarihin en efsanevi savaş alanlarından birinde ev sahipliği yapmayı teklif etti. Hem Zuckerberg'in hem de Musk'ın dövüşlerini ikonik mekana taşımak istedikleri söyleniyor, hatta Elon Musk  attığı tweet ile dövüşün antik anlanda gerçekleşebileceğinin sinyalini verdi.

Dünyanın yedi harikasından biri olan Kolezyum, Roma'nın en ikonik simgesi. Yaklaşık 2,000 yıllık amfitiyatro, geçici oturma yerlerinde sadece birkaç yüz seyirciyi ağırlayabiliyor. 2003 yılında Sir Paul McCartney, özel bir yardım gösterisi için bin 500 dolar ödeyen 400 kişi için sahne almıştı.  Ancak şimdi Zuckerberg ve Musk, Romalı gladyatörlere rakip olacak bir gösteri sunmaya hazırlanıyor olabilir. Tiyatronun dışında düzenlenen başka konserler de oldu ancak Zuckerberg ve Musk'ın bu gösteriyi tiyatronun içinde mi yoksa dışında mı yapacakları belli değil.