30 Mart 2025, Pazar Gazete Oksijen
Giriş: 31.01.2025 18:44 | Son Güncelleme: 31.01.2025 18:52

Marketler boş kaldı: Balkanlar'da 6 ülkede 'fahiş fiyat' boykotu

Balkanlar'da 6 ülkede artan gıda fiyatlarına tepki için bir günlük boykot başlatıldı. Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Slovenya, Hırvatistan ve Kuzey Makedonya'da vatandaşlara, artan fiyatlara tepki için marketlerden alışveriş yapılmaması çağrısı yapıldı
Kaynak: AA
Marketler boş kaldı: Balkanlar'da 6 ülkede 'fahiş fiyat' boykotu - Resim: 3

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da sabah saatlerinde marketlerin boş olduğu gözlemlenirken, boykot edilmesi çağrısında bulunulan kafelerin hizmet vermeye devam ettiği görüldü.

Marketler boş kaldı: Balkanlar'da 6 ülkede 'fahiş fiyat' boykotu - Resim: 4

Sırbistan'da da tüketici dernekleri, vatandaşlara bugün için marketlerden alışveriş yapmamaları çağrısında bulundu. Karadağ'da marketler, vatandaşların boykotu nedeniyle boş kaldı. Karadağ Başbakanı Milojko Spajic de halkı anladığını ve kendisinin de boykota destek verdiğini açıkladı.

Marketler boş kaldı: Balkanlar'da 6 ülkede 'fahiş fiyat' boykotu - Resim: 5

Slovenya'da sosyal medya üzerinden yapılan çağrılarda, vatandaşlardan yüksek fiyatları protesto etmek için marketleri boykot etmesi istendi. Hırvatistan'da geçen hafta yapılan boykotun kapsamı bu hafta genişletildi. Ülkede marketlerin yanı sıra alışveriş merkezleri de boş kaldı. Ülkedeki bazı marketler, boykot sonrası birçok üründe fiyat indirimi yapıldığını açıkladı.

Marketler boş kaldı: Balkanlar'da 6 ülkede 'fahiş fiyat' boykotu - Resim: 6

Kuzey Makedonya'da ise sivil toplum kuruluşları, fiyatlardaki artışlar sebebiyle marketleri boykot etme çağrısı yaptı. Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, yaptığı açıklamada, marketlerin denetleneceğini, yasalara uymayan işletmelere ceza verileceğini aktardı.