12 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.10.2022 15:40 | Son Güncelleme: 23.10.2022 15:54

McFit’in sahibi Rainer Schaller içinde olduğu uçak düştü: İki ceset bulundu, dört kişi kayıp 

McFit'in çatı şirketi RSG Group'un CEO'su Rainer Schaller ile kız arkadaşı ve çocuklarının içinde bulunduğu özel uçak Kosta Rika'da denize düştü. Yetkililer iki cesedin bulunduğunu ancak henüz kimliklerinin tespit edilemediğini açıkladı
McFit’in sahibi Rainer Schaller içinde olduğu uçak düştü: İki ceset bulundu, dört kişi kayıp 

McFit, John Reed ve Gold's Gym fitness stüdyolarını içeren RSG Group'un kurucusu Rainer Schaller’ın içinde olduğu uçağın Kosta Rika sahili açıklarında düştüğü ortaya çıktı. Uçağın içinde 53 yaşındaki Schaller ile birlikte 44 yaşındaki kız arkadaşı Christiane Schikorsky ve çocukları Aaron ile Finja bulunuyordu. 40 yaşındaki kişisel antrenörü Marcus Kurreck'in de uçakta olduğu tahmin ediliyor. Biri yetişkin biri çocuk olmak üzere iki ceset bulundu ancak henüz kimlikleri belirlenemedi. Dört kişi hala kayıp. Kimliği belirlenemeyen 66 yaşındaki pilotun İsviçreli olduğu belirtildi.

Kazanın nedeni bilinmiyor

Uçak, Meksika'dan Limón'a giderken akşam 6 civarında radardan kayboldu. Cuma günü saat 19.00 civarında Juan Santamaria havaalanına inmesi planlanıyordu. Kosta Rikalı yetkililer, Cumartesi günü suda uçağın parçalarının bulunduğunu söyledi. Kazaya neyin sebep olduğu şimdilik bilinmiyor. Uçak, kendine özgü görüntüsüyle tanınan, dokuz kişilik İtalyan yapımı bir Piaggio P180 Avanti’ydi. 

Schaller, 48 ülkede faaliyet gösteren ve doğrudan veya bayilikler aracılığıyla 41 bin çalışanı bulunan 21 fitness, yaşam tarzı ve moda markasından oluşan bir holding olan RSG Group'un kurucusu, sahibi ve CEO'su. 

2010 yılında Berlin Love Parade tekno festivalinin organizatörü olmasıyla medyada sıkça yer aldı. Etkinlikte meydana gelen bir arbede 21 kişinin ölümüne ve 500'den fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. Schaller, güvenlik konseptinin resmi şehir onayı aldığını belirterek görevi kötüye kullanma suçlamalarına karşı çıktı.