30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.08.2022 09:43 | Son Güncelleme: 10.08.2022 13:20

Nancy Pelosi'nin oğlunu Tayvan'a götürdüğü ortaya çıktı

Tayvan ziyaretiyle ABD-Çin krizini tırmandıran ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin oğlunun da onunla birlikte tura katıldığı ortaya çıktı
Nancy Pelosi'nin oğlunu Tayvan'a götürdüğü ortaya çıktı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin oğlu Paul Pelosi Jr., Asya ve Tayvan turu sırasında ismi açıklanmayan konuklardan biriydi. Pelosi Jr.'ın annesine diplomatik bir ziyarette neden eşlik ettiğine dair hiçbir ayrıntı yok.  Ancak Paul Pelosi Jr. da iki lityum madencilik şirketi Altair International Corp ve St-Georges Eco-Mining’in yönetim kurulunda. Asya ülkeleri, dünyadaki lityum pillerin yüzde 75'inden fazlasını üretiyor. 

Nancy Pelosi’nin turu sırasında oğlunun adı heyetin bir parçası olarak geçmiyordu. Ancak turda Pelosi Jr. Singapur ve Japonya’da çekilen fotoğraflar sırasında heyetle birlikte görüldü. Tur sırasında Nancy’nin yaptığı her hareketi takip eden ABD basını oğlunu fark etmese de FoxNews’ta Jesse Watters, Paul Pelosi Jr.’ın şüpheli iş anlaşmaları için Tayvan’a gittiğini söyledi. 

Muhafazakar yorumcu Watters bu durumu eleştirerek, “Oğlunun orada ne işi vardı? Seçilmiş bir yetkili değil. Nancy'nin danışmanı değil. Washington'da bile yaşamıyor ama Tayvan başkanı tarafından karşılandı” dedi. Watters ayrıca Paul’un, Nancy’nin gezisindeki duraklardan biri olan Singapur’da da enerji sektörüne büyük yatırımlar yaptığını söyledi. 

Ziyarette Pelosi'ye, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Gregory Meeks, Gazi İşleri Komitesi Başkanı Mark Takano, Yollar ve Araçlar Komitesi Başkan Yardımcısı Suzan DelBene, İstihbarat Daimi Özel Komitesi üyesi Raja Krishnamoorthi ve Silahlı Kuvvetler Komitesi ile Dış İlişkiler Komitesi üyesi Andy Kim eşlik etti

ABD Başkanı Joe Biden, Washington'un Tayvan konusundaki tutumunun "değişmediğini" ve ABD yönetiminin Temsilciler Meclisi Başkanı'nı, adayı ziyaret etmekten caydırmaya çalıştığını vurgulamıştı. Nancy'nin tartışmalı ziyareti öncesinde Pekin yönetimi, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'a gelme fikrini provokasyon olarak değerlendirirken, ziyaretin gerçekleşmesi halinde, ordusunun harekete geçeceği tehdidinde bulunmuştu. Oğlunun da Pelosi ile birlikte geziye katılmış olması ziyaretin amacı hakkında şüphelere neden olarak Pelosi'yi eleştirilerin hedefi haline getirdi.