08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.01.2024 10:02 | Son Güncelleme: 28.01.2024 10:13

Paris’te milyonluk şarap hırsızlığı: Aralarında Romanée Conti de var

Aralarında Romanée Conti'nin de bulunduğu 1.5 milyon euro’dan fazla değere sahip olan şaraplar Paris'teki Tour d'Argent restoranının mahzeninden çalındı. Polis restorana zorla girildiğine dair herhangi bir ize rastlamadı
Paris’te milyonluk şarap hırsızlığı: Aralarında Romanée Conti de var

Paris’in en prestijli restoranlarından biri olan Tour d'Argent’ın mahzeninden 80'den fazla şişe şarap çalındı. Paris 3. Adli Polis Birimi tarafından araştırılan olayda herhangi bir hırsızlık izine rastlanmaması dikkat çekti. Çalınan şarapların toplam maliyetinin 1.5 milyon euro’nun üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Kayıp olduğu bildirilen şarapların arasında dünyanın en pahalı şaraplarından biri olan Romanée Conti de bulunuyor. Fransa’nın Burgundy bölgesinden getirilen şarap, fiyatı göz önüne alındığında çok az kişinin tatma şansına eriştiği bir efsane.

Çalan kişilerin satması zor olacak

Romanée Conti’nin internetteki satış fiyatları 2011 grand cru için 16.500 euro, 1999 model şişesi için ise 31.200 euro. Restoran, şarapları numaralandırdığı için çalan kişilerin satması zor olacak. İnternette satmaya kalktığı durumda ise fark edilmesi daha kolay hale gelecek.

Restoranın mahzeninde 300 binden fazla şişe var

Hırsızlık olayı, restoranın Ocak 2024 envanterini sayarken fark edildi. Hırsızlığın Ocak 2020 ile Ocak 2024 arasında gerçekleştiğine inanılıyor. Restoran bir önceki envanter sayım tarihi hakkında bilgi vermedi.

Tour d'Argent’ın çatalın icat edildiği söylenen restoran olduğu iddia ediliyor. Dört asır boyunca krallar, politikacılar, şov dünyasının önde gelen isimleri ve dünyanın dört bir yanından gelen turistler buradaki imza yemeklerin tadına baktı. Restoranın masalarından birine oturacak kadar şanslı olanlar burayı Notre-Dame'ın nefes kesen manzarasına sahip birinci sınıf bir tesis olarak tanımlıyor. Restoranın iki bodrumunda 300 binden fazla şarap muhafaza ediliyor.