06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.12.2023 23:37 | Son Güncelleme: 09.12.2023 23:48

Politico: Biden hükümeti İsrail'e yıl sonuna kadar süre verdi

ABD merkezli Politico'nun haberine göre Biden hükümeti, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını yıl sonuna kadar sonlandırmasını istedi. Haberde, Dışişleri Bakanı Blinken'ın Tel Aviv ziyaretinde Gazze'yle ilgili aylar sürecek planları paylaşan yetkililere "O kadar krediniz yok" yanıtını verdiği öne sürüldü
Politico: Biden hükümeti İsrail'e yıl sonuna kadar süre verdi

ABD merkezli yayın kuruluşu Politico, ABD hükümetinin, İsrail'e Gazze'ye saldırılarını sonlandırması için yıl sonuna kadar süre verdiğini yazdı. Politico'nun İsrail’deki ismi verilmeyen 3 yetkiliye dayandırdığı haberinde, Joe Biden hükümetinin, İsrail'e Gazze'ye saldırılarını sonlandırması için yıl sonuna kadar süre verdiği belirtildi.

Haberde, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da 30 Kasım'da Tel Aviv'e vardığı İsrail ziyaretinde verilen bu süreyi vurguladığı ifade edildi. İsrailli yetkililerin Gazze'deki saldırılara ilişkin aylar sürecek planlarını Blinken ile paylaştığı belirtilen haberde, Blinken'ın "O kadar krediniz yok" yanıtını verdiği öne sürüldü.

Öte yandan, The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberinde, Blinken'ın ziyareti kapsamında İsrail savaş kabinesinde saldırıların aylar değil haftalar içinde bitmesi gerektiği değerlendirmesinde bulunduğu aktarılmıştı.

 

Kaynak: AA