29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 09.09.2022 15:32 | Son Güncelleme: 09.09.2022 15:47

Roller değişti: Yeni Kraliçe Camilla, Diana'nın gölgesinde tahta çıkıyor

Kraliçe Elizabeth'in hayatını kaybetmesiyle oğlu Galler Prensi Charles Kral, Camilla Parker ise Kraliçe oldu. Ancak Diana'nın evliliğinde gölge kadın olmakla suçlanan Camilla için roller değişti. Yeni Kraliçe tahta Diana'nın gölgesinde çıkıyor
Roller değişti: Yeni Kraliçe Camilla, Diana'nın gölgesinde tahta çıkıyor

Kraliçe Elizabeth'in 70 yıllık hükümdarlığını bitmesi Kraliyet Ailesi'nde yeni dönemin başlangıcı oldu. Galler Prensi, Buckingham Sarayı tarafından Kral 3 Charles olarak ilan edildi. Elizabeth'in vasiyetine göre Charles’ın eşi Cornwall Düşesi Camilla ise yeni kraliçe olacak. Ancak yeni kraliçe için işler en azından sosyal medyada pek de iyi gitmiyor. Birçok kişi Prenses Diana'nın yaşasaydı yeni kraliçe olacağını hatırlatıyor.

Kraliçe'nin vasiyeti: Ona destek verin

Polemikleri anlamak için önce Kraliçe Elizabeth'in vasiyetini hatırlamakta fayda var. Kraliçe 2. Elizabeth bu yılın şubat ayında, tahta çıkışının 70'inci yılı kutlamaları sırasında kendisinden sonra oğlu Charles'ın kral olacağını, eşi Cornwall Düşesi Camilla Parker Bowles'un da kraliçe unvanını alacağını duyurdu.

Kraliçe yazılı açıklamasında "Bana verdiğiniz desteği ona da vereceğinize eminim" dedi. Bu sözler  Camilla'ya tahta giden yolu açsana da Diana'nın hayranları sürece tepkililer.

Evliliğin bitmesinin sebebi olarak görüldü

Tepkilerin ardında ise Diana'yı ölüme götüren süreç yatıyor. Prenses Diana, Charles'tan boşandıktan sonra İngiliz bulvar basınının sürekli takibi altında geçirdiği hayatını, 31 Ağustos 1997'de Paris'te 36 yaşındayken paparazzilerin takibi sırasında tünelde geçirdiği trafik kazasında kaybetti.

Ayrılığın nedeni ise Camilla’ydı. Prenses Diana 1995 yılında BBC’ye verdiği çarpıcı röportajda Camilla’nın evliliklerinin sona ermesinde bir faktör olup olmadığı sorusuna “İlişkide üç kişiydik, yani biraz kalabalıktı” yanıtını vermişti.

Camilla, süregelen yıllar boyunca halk tarafından çok sevilen Prenses Diana’nın evliliğinin sonlanmasındaki sebep olarak görülüp tepki çekmişti.

Kraliçelik Diana'nın hakkıydı

İşte tüm bu süreç  Camilla’nın yeni kraliçe olması ile tekrar gündeme geldi. Sosyal medyada Kraliçe unvanının Diana'nın hakkı olduğu, yaşasaydı tahta daha çok yakışacağını savunanlar yıllardır süren polemiği tekrar alevlendir. 

Kraliçe Camilla kimdir?

Camilla Rosemary Shand, 17 Temmuz 1947'de üst sınıf bir ailede dünyaya geldi ve Doğu Sussex bölgesinde South Downs kenarında büyüdü. İlk olark Dumbrells’de ardından Queen’s Gate School’da eğitim gördü. Akabinde de İsviçre ve Fransa’da yüksek eğitim aldı. Camilla, 1965 yılında henüz 17 yaşındayken Andrew Parker Bowles ile tanıştı ve 7 yıl birlikte oldu.

Diğer yandan Prens Charles ile bir polo maçında tanıştı. Ancak Camilla Bowler ile nişanlandı ve hemen sonrasında da evlendi. 1995 yılında Camilla ve Andrew boşandıklarını açıkladı. 10 Şubat 2005 tarihinde Camilla ile Charles nişanlandı ve 9 Nisan 2005 tarihinde ise II. Elizabeth'in onayı ile Windsor Guildhall’da evlendiler. Elbette nişanlanma ve evlilik süreçleri Diana'nın gölgesinde yaşandı.