04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.01.2023 15:10 | Son Güncelleme: 05.01.2023 15:23

Romanya hükümeti, Andrew Tate’in 5 milyon euro'luk araba koleksiyonuna el koydu

Toksik maskülenliğin kralı olarak bilinen fenomen Andrew Tate’ın göz altısı sürüyorken, Romanyalı yetkililer değeri 5 milyon euro'unun üstünde olduğu düşünülen araba koleksiyonuna ve birkaç mülkiyetine el koydu
Romanya hükümeti, Andrew Tate’in 5 milyon euro'luk araba koleksiyonuna el koydu

Kadın düşmanı görüşleri ve lüks yaşam biçimiyle sosyal medyada üne kavuşan Andrew Tate’in araba koleksiyonuna Romanyalı yetkililer el koydu. 11 arabadan oluşan koleksiyonda, Tate’in sosyal medyada markası haline gelmiş ve iklim eylemcisi Greta Thunberg’le Twitter’da dalga geçmek için önünde poz verdiği 2.9 milyon dolarlık Bugatti Chiron’u da var. Yerel bir gazetenin yaptığı açıklamaya göre koleksiyonun toplam değeri 5 milyon euro'nun üzerinde.

Serveti insan kaçakçılığından mı geliyor?

İnsan kaçakçılığı, tecavüz ve organize suç örgütü kurma gibi suçlamalar adı altında tutuklanan ve aralarında Andrew Tate ve kardeşi Tristan Tate’in de bulunduğu 4 kişi halen gözaltında. Yetkililer soruşturma kapsamında beş evde arama yaptıklarını belirtirken, baskınlardan birinde çevik kuvvet polisleri yüksek miktar nakit para ve bir tabanca ele geçirdi. Romanyalı bir gazetenin yaptığı açıklamaya göre, Tate kardeşlerin yaşadığı ve altı genç kadını alıkoyduğu iddia edilen bir bina da dahil olmak üzere bir dizi binaya da el konuldu. Yetkililer, araçların ve mülkiyetlerin insan kaçakçılığından elde edilen fonlar kullanılarak satın alınıp alınmadığını araştırıyor.

Ne olmuştu?

Andrew Tate ve kardeşi Tristan, geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı. İlginç sosyal medya paylaşımlarıyla tanınan ve birçok platformdan yasaklanmış Andrew’ün tutuklanmadan hemen önce Greta Thunberg’le Twitter’da yaşadığı etkileşim ilgi çekmişti. Hakkında birçok yalan haber paylaşılan internet fenomeni için, bu paylaşımların kendi bilgisi dahilinde yapıldığı gibi ilginç iddialar da mevcut.