25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.06.2022 14:16 | Son Güncelleme: 28.06.2022 14:49

Rusya, ABD Başkanı Biden'ın eşi ve kızı dahil 25 ABD'liye yaptırım kararı aldı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden ve kızı Ashley Biden'ın aralarında bulunduğu 25 ABD vatandaşına yönelik yaptırım kararı aldı
Rusya, ABD Başkanı Biden'ın eşi ve kızı dahil 25 ABD'liye yaptırım kararı aldı

Rusya- Ukrayna savaşı devam ederken, batı ülkeleri ile Moskova arasında karşılıklı yaptırım hamleleri artıyor. ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) üyeleri dahil 20'den fazla ülke birlikte hareket ederek Rusya'ya karşı ekonomik yaptırımlar uygulayarak savaşı sonlandırmayı umut ediyor. Ancak Rusya'ya bu hamlelere karşılık veriyor. Son olarak Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ABD'nin Rus siyasi uzmanlara ve topluma mal olmuş kişilere karşı uyguladığı yaptırımları sürekli genişlettiği belirtildi.

Giriş yasağı konuldu

Buna yanıt olarak 25 ABD vatandaşına Rusya'ya süresiz olarak giriş yasağı konulduğu kaydedilen açıklamada, söz konusu isimlerin yer aldığı liste yayımlandı.

 Listede, Rusya'ya yönelik yaptırımlara ilişkin öneriler geliştiren McFaul-Yermak grubu üyeleri, senatörler ve üniversite çalışanları yer aldı. Söz konusu yaptırım listesine, ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden ve kızı Ashley Biden'ın dahil edildi. (AA)