25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.03.2023 15:11 | Son Güncelleme: 10.03.2023 15:32

Rusya: Gelecekte Ukrayna ile ikili ilişkiler kaçınılmaz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov güncel konulara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Rusya ve Ukrayna arasındaki ilişkilere değinen Peskov komşu ülke Ukrayna ile ilişkilerinin gelecekte kaçınılmaz olduğunu söyledi
Rusya: Gelecekte Ukrayna ile ikili ilişkiler kaçınılmaz

Rusya ve Ukrayna arasındaki ilişkiler hakkında başkent Moskova’da gazetecilere açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rusya'ya karşı nefretle dolu tüm propaganda akışlarına ve Ukrayna halkının propaganda tarafından kandırılmasına rağmen ülkede, ikili ilişkilerimizin geleceğine dair bazı ölçülü düşünce ve yaklaşımlar hala var. Bu kaçınılmaz çünkü biz komşuyuz" dedi.

"Gürcistan'ın içişlerine karışmıyoruz"

Peskov, Gürcistan'da "yabancı etkinin şeffaflığıyla ilgili yasa tasarısının parlamentoda onaylanmasına karşı düzenlenen protesto gösterilerine değinerek "Rusya'nın bununla ne öz ne de biçim açısından bir ilgisi var. Gürcistan'ın içişlerine karışmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Söz konusu yasa tasarısının geri çekildiğine dikkati çeken Peskov, "Bunun yanı sıra birilerinin görünen eli bu olaya Rus karşıtı unsurları dahil etmeye çalışıyor. Gürcistan Cumhurbaşkanı'nın (Salome Zurabişvili) halkına nereden hitap ettiğini görüyoruz. O, Gürcistanlılara Gürcistan'dan değil, Amerika'dan hitap ediyor. Bu, provokasyonlara yol açabilir. Durumu çok dikkatle ve büyük endişeyle takip ediyoruz" sözlerini söyledi.

"Ermenistan'ın kararını olumsuz karşılıyoruz"

Ermenistan'ın bazı Rus milletvekilleri ile medya kuruluşu temsilcilerine ülkeye giriş yasağı getirme kararını değerlendiren Peskov, bunu olumsuz karşıladıklarını belirtti. Ermenistan'ın, Rusya'nın müttefik ve stratejik ortak olduğunu vurgulayan Peskov, "Bu, ikili ilişkileri bu tür durumlardan korumamızı zorunlu kılıyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA