29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 09.11.2022 21:03 | Son Güncelleme: 09.11.2022 21:10

Rusya-Ukrayna savaşının sembolü Olena Kurilo: Ukrayna'nın zaferi tüm dünyanın zaferi olacak

Anadolu Ajansı foto muhabiri Wolfgang Schwan'ın, Ukrayna'nın Harkiv bölgesinde 24 Şubat'ta fotoğrafladığı ve savaşın simgesi haline gelen Olena Kurilo, "Ukrayna'nın Putin karşısındaki zaferi tüm dünyanın zaferi olacak" dedi
Rusya-Ukrayna savaşının sembolü Olena Kurilo: Ukrayna'nın zaferi tüm dünyanın zaferi olacak

Olena Kurilo, Ukrayna-Rusya savaşında uluslararası medyada manşetlerde yer almasından 9 ay sonra yüz yüze şekilde ilk röportajını verdi. Öğretmen Kurilo'nun yaralandığı anı görüntüleyen ve dünya basınında manşete girmesini sağlayan AA foto muhabiri Wolfgang Schwan, bu kez Ukraynalı kadının iyileşmiş halini fotoğrafladı. 

Kurilo, roketin, yaşadığı binaya çarptığını dile getirerek patlama nedeniyle gözlerinde toz ve cam parçaları bulunduğunu ve en kısa sürede ameliyat olması gerektiğini belirtti.  "Ameliyat olmam gerekiyordu ve Ukrayna'daki klinikler beni kabul etmemişti ama İngiliz gazeteciler ve gazeteler sayesinde Polonya'da 3 operasyon geçirdim" diyen Kurilo, Londra'da da bir ameliyat olacağını ve görme duyusunun yüzde 50'sini yeniden kazanma ihtimali olduğunu söyledi.

"Görevim insanlara yardım etmek"

Kurilo, "Ukrayna savaşının yüzü oldum ama bunun bir tesadüf sonucu olmadığını anladım. Bunun bir amacı olduğunu ve bir görevim olduğunu anladım. Benim görevim şimdi insanlara yardım etmek" ifadelerini kullanan Kurilo, ağırlıkla Ukrayna hakkında konuştuğunu, çünkü artık görevinin Ukrayna'nın zaferine yardım etmek, ülkesine destek olmak ve sesini olabildiğince duyurmak istediğini söyledi. Kurilo, Rus basınının, kendisinin bir aktris ve fotoğrafın 5 yıl öncesine ait olduğunu iddia ettiğini öğrendiğinde şok olduğunu dile getirdi. "Önce çok şaşırdım ama sonra bütün bunları görünce gülümsemeye başladım. Benim bir memur olduğumu söylüyorlardı. Başka kadınların resimlerini bulup kullanmaya çalışıyorlardı ama bana benzemiyordu" diyen Kurilo, Rus basınındaki haberlere açıklık getirmek için bir röportaj yaptığını kaydetti.

"Rüya olduğuna inanmak istedik"

Kurilo, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali öncesinde haberleri takip ettiğini, Putin'in şaka yapmadığını anladığını ancak bunun gerçekleşmeyeceğine inandığını vurguladı. "Bomba seslerini duyduğum gün 'başladı' dedim. Bunun bir rüya olduğuna inanmak istedik ve böyle bir şeyin Avrupa'da, 21. yüzyılda olabileceğine inanamadık" diyen Kurilo, Rusya'nın özel askeri operasyonuna başladığını aktardı.

Olena Kurilo, saldırıların ilk dakikasından itibaren Ukrayna halkının sarsılmaz ruhu ve motivasyonu ile ülkesinin bu savaşı kazanabileceğinden kesinlikle şüphe duymadığını dile getirdi. Kurilo, şu anda Ukrayna'nın, Putin ile Avrupa arasında kaldığını söyleyerek "Eğer biz kazanırsak, Putin daha fazla ileri gidemeyecek çünkü bunları elde edecek kaynaklara sahip olmayacak. Bu zafer herkes için önemli ve insanların bunu anladığına inanıyorum. Bizim Putin'e karşı zaferimiz tüm dünyanın zaferi olacak" diye konuştu.

Kaynak: AA