28 Mart 2024, Perşembe
Giriş: 11.10.2022 10:29 | Son Güncelleme: 11.10.2022 11:54

Rusya'nın saldırısından 24 saat sonra Ukrayna'daki yıkım gün yüzüne çıktı

Rusya'nın başkent Kiev başta olmak üzere Ukrayna'nın birçok şehrine düzenlediği füze saldırılarının bilançosu yeni yeni gün yüzüne çıkıyor. Saldırılarda hayatını kaybedenler 19'a yaralananlar ise 105 kişiye yükseldi. Sivillerin yaşadığı yerlerde hasar büyük...
Kaynak: AA
Rusya'nın saldırısından 24 saat sonra Ukrayna'daki yıkım gün yüzüne çıktı - Resim: 1

Cumartesi günü Kiev ile Rusya'yı bağlayan Kerç Köprüsü'nün vurulmasına Rusya'nın yanıtı ağır oldu. Başta Kiev, Harkiv, Dnipro ve Lviv olmak üzere pek çok Ukrayna kenti Rus füzelerinin hedefi oldu... Saldırılardan 24 saat sonra Ukrayna'dan gelen fotoğraflar ise sivillerin yaşadığı bölgelerin hedef olduğunu gözler önüne serdi.

Rusya'nın saldırısından 24 saat sonra Ukrayna'daki yıkım gün yüzüne çıktı - Resim: 2


Ukrayna Acil Servisinden dün başta başkent Kiev olmak üzere birçok şehre düzenlenen saldırılardaki can kayıplarına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, saldırılar nedeniyle aralarında Kiev ve Lviv'e bağlı bölgelerin de bulunduğu 301 yerleşim birimine elektrik verilemediği ifade edildi.

Rusya'nın saldırısından 24 saat sonra Ukrayna'daki yıkım gün yüzüne çıktı - Resim: 3

Şu ana kadar belirlenebildiği kadarıyla saldırılarda yaşamını yitirilenlerin sayısının 19'a yükseldi ve 105 kişi yaralandı. 

Rusya'nın saldırısından 24 saat sonra Ukrayna'daki yıkım gün yüzüne çıktı - Resim: 4

Savaşın 229. gününde gerçekleşen saldırılar sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ve AB liderleri üst üste açıklamalar yapsa da Ukrayna'da ortaya çıkan manzara sözlerin yetersiz olduğunu gözler önüne serdi...