10 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.08.2023 10:07 | Son Güncelleme: 04.08.2023 10:47

Taylor Swift'ten turnesinde çalışan TIR şoförlerine 100 bin dolar ikramiye

Dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift, başarılı geçen ve hasılat anlamında rekorlar kırması beklenen Eras turunun ABD ayağı kapsamında görev alan kamyon şoförlerine 100 bin dolarlık ikramiye verdi
Taylor Swift'ten turnesinde çalışan TIR şoförlerine 100 bin dolar ikramiye

Colorado merkezli kamyon şirketi Shomotion'un CEO'su Michael Scherkenbach, Taylor Swift'in turnesinde çalışan her kamyoncuya 100'er bin dolarlık bir çek vererek turun nakliye personelini şaşırttığını söyledi. Shomotion, tur kapsamında kullanılan iki ulaşım şirketinden biri ve konser alanındaki sahnenin nakliyesini üstleniyor.

"24 haftadır evlerinden uzaktalar"

Scherkenbach cömert miktarın bekledikleri ikramiyeyi aştığını kaydederek "Tipik miktar 5 bin ila 10 bin dolar arasında olur. Yani bu büyük miktar inanılmaz. Bu insanlar yollarda yaşıyorlar. Gündüzleri uyuyorlar ve bütün gece çalışıyorlar. Zorlu bir görev. Ailelerini, küçük çocuklarını haftalarca terk ediyorlar. Swift'in turu için 24 haftadır evlerinden uzaktalar" dedi.

Scherkenbach, personelinin kaçının altı rakamlı ikramiye aldığını açıklamayı reddetti ancak ABD turu için yaklaşık 50 kamyon sürücüsünün görev aldığı düşünülüyor. Yetkili, personelinin yanı sıra yemek, video, ses ve ışıklandırma da dahil olmak üzere diğer tur ekibi üyelerinin de ikramiye aldığını da sözlerine ekledi.

Taylor'ın cömertliğinin bir çizelgesi

Ekim 2011: Şarkıcı Pennsylvania'daki bir kütüphaneye 6.000 çocuk ve genç kitabı bağışladı.

Şubat 2015: Welcome to New York single'ından elde edilen geliri şehrin okullarına bağışlamaya karar veren Swift, şehrin eğitim departmanına 50.000 dolar hediye etti.

Eylül 2015: Swift, Wildest Dreams videosundan elde edilen tüm geliri Amerika Afrika Parkları Vakfı'na bağışladı.

Şubat 2016: Yargıcın, yapımcı Dr. Luke'tan bağımsız olarak müzik kaydetmek istediği bir davada şarkıcı Kesha aleyhine karar vermesinden iki gün sonra Swift, bu zor zamanda bir destek gösterisi olarak pop yıldızı arkadaşına 250.000 dolar bağışta bulundu.

Şubat 2016: Swift, beş yaşındaki Jacob Hill'in hizmet köpeği alabilmesi için 10.000 dolar bağışladı

Ağustos 2017: Swift, 2013 yılında kendisini taciz etmekle suçlayan eski bir Denver DJ'ine karşı açtığı davayı kazandıktan sonra, cinsel saldırı mağdurlarına yardım eden aktris Mariska Hargitay'ın Joyful Heart Vakfı'na cömert bir bağışta bulundu.

Eylül 2017: Swift, Harvey Kasırgası'ndan kurtulanlara yardım etmek için Houston Gıda Bankası'na çok büyük bir bağışta bulundu.

Nisan 2018: Şarkıcı, Amerika'nın en büyük cinsel şiddet karşıtı örgütü olan RAINN'e cömert bir bağış yaptı.

Temmuz 2018: Swift, Weymouth çavuşu Michael Chesna'nın bir araba kazasını araştırırken vurularak öldürülmesinin ardından Reputation turnesinin önemli sayıda biletini yas tutan Massachusetts polis departmanlarına bağışladı.

Ekim 2018: Swift, annesi son üç yıldır komada olan 19 yaşındaki bir hayranına 15.500 dolar bağışta bulundu.

Eylül 2019: Swift, 16 yaşındaki bir hayranının kanserle mücadelesine yardımcı olmak için 10.000 dolar bağışladı. GoFundMe sayfasında Swift şunları yazdı: Trinity, hastane odanda yaptığın albüm çıkış partinin fotoğraflarını gördüm ve bu kadar nazik ve destekleyici olduğun için teşekkür etmek istedim! Umarım yakında sana yüz yüze sarılabilirim ama bu arada sana bunu ve tüm sevgimi göndermek istedim. Arkadaşın, Taylor.

Mart 2020: Nashville sakini, kasırga yardım çalışmaları için Orta Tennessee Acil Müdahale Fonu'na 1 milyon dolar bağışladı.

Ayrıca 2020'de: Covid salgını sonrası bir Nashville Record mağazasına, perakendecinin her bir çalışanına üç ay boyunca ödeme yapması ve sağlık hizmeti sağlaması için destek oldu. İşini kaybeden bir hayranına 3.000 dolar verdi. İki annenin GoFundMe sayfalarına, onları evden atılmaktan kurtarmak için toplam 13.000 dolar bağışladı. Bir hayranının, yıldızın Noel Ağacı Çiftliği'ni ön bahçesine getirerek özenle hazırlanmış bir tatil kurmasının ardından Ohio'daki bir gıda bankasına bağışta bulundu.

Mart 2021: Swift ve annesi Andrea, kocası covid-19'dan ölen beş çocuk annesi bir kadının GoFundMe'sine 50.000 dolar bağışta bulundu

2023: Tampa'daki bir gıda bankası, Swift'in insanların sofralarına 125.000'den fazla yemek koymaya yetecek kadar bağışta bulunduğunu söyledi.