12 Temmuz 2025, Cumartesi
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 22.02.2025 23:26 | Son Güncelleme: 22.02.2025 23:45

Trump-Musk ikilisinden 'medya' paylaşımları: MSNBC, Reuters ve AP hedef tahtasında

ABD Başkanı Donald Trump ile yakın müttefiki ve danışmanı Elon Musk, bazı medya kuruluşlarını hedef aldı. İki ismin paylaşımlarında MSNBC, Reuters ve Associated Press (AP) taraflı ve yalan haber yapmakla suçlandı
Trump-Musk ikilisinden 'medya' paylaşımları: MSNBC, Reuters ve AP hedef tahtasında
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

ABD Başkanı Donald Trump ve kıdemli danışmanı Elon Musk, medya kuruluşları MSNBC, Reuters ve Associated Press'i (AP) hedef alan paylaşımlar yaptı. Trump, Truth Social hesabındaki paylaşımda, "MSDNC olarak bilinen MSNBC, demokrasimiz için bir tehdit. Bir sürü yalan ve çarpıtma. Başında kötü insanlar mevcut" ifadesini kullandı.

MSNBC kanalının ismini "MSDNC" olarak değiştirerek Demokrat Partinin Ulusal Kongresi'ne (DNC) gönderme yapan Trump, kanalın "Demokrat yanlısı olduğunu ve taraflı haber yaptığını" ima etti.

Trump'ın kıdemli danışmanı Amerikalı milyarder Musk da X hesabından, İngiliz haber ajansı Reuters'ın adının "Lies (Yalanlar)" kelimesiyle oluşturulduğu bir tipografi tasarımı paylaştı.

Musk, bir diğer paylaşımında da "Ukrayna'nın değerli maden anlaşmasını imzalamaması halinde Starlink'i kapatma tehdidinde bulunduğunu" konu alan bir Reuters haberini alıntılayarak, "Reuters yalan söylüyor. Onlar, medya yalanlarında Associated Propaganda'dan (AP) sonra ikinci sırada geliyor" ifadesini kullandı.

Musk, Reuters'ın 2018-2022 yıllarında ABD hükümetinden milyonlarca dolarlık ödeme aldığını öne sürmüştü. ABD hükümeti tarafından yapılan harcamaların belgelendiği internet sitesine dayandırılan bir paylaşımı alıntılayan Musk, "Reuters'a ABD hükümeti tarafından 'büyük ölçekli toplumsal aldatmaca' için milyonlarca dolar ödendi. Bunlar tam bir dolandırıcı" ifadesini kullanmıştı.

Trump da Reuters, Politico ve The New York Times gibi medya kuruluşlarının federal kurumlar tarafından mali olarak desteklendiğini iddia ederek, bu ödemelerin haber içeriğini etkileme amacı taşıdığını ileri sürmüştü.

Kaynak: AA