26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 05.04.2023 08:55 | Son Güncelleme: 05.04.2023 10:07

Trump'ın yargılanması manşetlere nasıl yansıdı?

ABD tarihinde ilk kez bir başkan mahkemeye çıktı ve yargılandı. Tüm dünyanın gözü ABD eski Başkanı Donald Trump'ın sus payı davasındayken çok konuşulan yargılanma manşetlere yansıdı
Trump'ın yargılanması manşetlere nasıl yansıdı? - Resim: 1

The Guardian

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın, Mar-a-Lago'daki konuşmasının öfke ve meydan okumayla kaynadığını yazan The Guardian manşetinde "Eski başkan New York'ta sakin göründü, ancak saatler sonra Florida'da kampanyasına, kışkırtıcı yöntemlerine geri döndü" ifadelerine yer verdi.

Trump'ın yargılanması manşetlere nasıl yansıdı? - Resim: 2

Washington Post

Washington Post Trump'ın otuz dakikalık konuşması hakkında "Manhattan'da kendisine yöneltilen suçlamaları sahte bir dava olarak nitelendirerek Bölge Savcısı Alvin Bragg'i istifaya çağırdı ve 34 ağır suçlamayı mahkeme salonunda kabul etmesinden birkaç saat sonra davaya bakan yargıcı Trump düşmanı olmakla suçladı" ifadelerini kullandı. Gazete eski başkanın konuşmasını manşete "Trump tutuklama hakkında konuştu: New York'taki suçlamaları derhal düşürülmesi gereken sahte bir dava olarak nitelendirdi" başlığıyla aldı.

Trump'ın yargılanması manşetlere nasıl yansıdı? - Resim: 3

Financial Times

Cumhuriyetçilerin iddianameyi içerikten yoksun olmakla eleştirirken eski ABD başkanı savcılığa ateş püskürdüğünü yazan Financial Times "Donald Trump tarihi suçlamaların ardından seçim müdahalesine saldırdı" başlığıyla davayı manşetine taşıdı.

Trump'ın yargılanması manşetlere nasıl yansıdı? - Resim: 4

The Independent

Eski başkan Donald Trump'ın New York'taki mahkemesinden döndükten sonra Yargıç Merchan'ın ailesine ve Bölge Savcısı Alvin Bragg'e saldırdığını yazan The Independent manşete "Melania tutuklama sonrası konuşmada yer almadı ve Trump hakime saldırdı" başlığını attı.