29 Mayıs 2025, Perşembe
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 09.05.2025 04:40 | Son Güncelleme: 09.05.2025 04:40
Makaleyi sesli dinle • 0:00

Türkiye’den Avrupa’ya düzensiz göçte büyük düşüş

İtalya Başbakanı’nın “Türkiye’den İtalya’ya göç sıfıra indi” söylemi büyük yankı uyandırdı. BM’nin verileri, Türkiye’den Avrupa’ya göçün bu sene neredeyse yarı yarıya azaldığına işaret ediyor
İtalya ve Korsika adası arasında kurtarılan bir göçmen çocuk, Ocean Viking kurtarma gemisinde “Fransa” yazılı bir kutunun içinde. (Fotoğraf: Getty Images)
İtalya ve Korsika adası arasında kurtarılan bir göçmen çocuk, Ocean Viking kurtarma gemisinde “Fransa” yazılı bir kutunun içinde. (Fotoğraf: Getty Images)
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

İtalya’nın aşırı sağcı başbakanı Giorgia Meloni, geçen hafta Roma’da gerçekleştirilen görüşmede “Türkiye kaynaklı göçün sıfıra indiğini” söyleyerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Türkiye’nin çeşitli sebepler nedeniyle sınırlarını güçlendirmek için attığı adımlar, Meloni’nin söylemini destekler biçimde Doğu Akdeniz rotası üzerinden Türkiye’den Avrupa’ya düzensiz göçün ciddi anlamda azaldığına işaret ediyor.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın