27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.03.2023 21:40 | Son Güncelleme: 17.03.2023 21:45

Ukrayna: Putin Ukrayna’ya karşı işlediği tüm suçlardan sorumlu olmalı

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında yakalama kararını adalet yolunda önemli bir adım olarak nitelendirdi
Ukrayna: Putin Ukrayna’ya karşı işlediği tüm suçlardan sorumlu olmalı

Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Çocuk Hakları Komiseri Mariya Lvova-Belova hakkında savaş suçu gerekçesiyle çıkarılan yakalama kararına ilişkin açıklama yaptı.

UCM’nin bu kararını adalet yolunda önemli bir adım olarak nitelendiren Şmıgal, “Bu ve diğer saldırganlık suçlarının sorumlusu Putin'dir. Terörist devletin başkanı mutlaka mahkemeye çıkmalı ve Ukrayna’ya karşı işlediği tüm suçlardan sorumlu olmalıdır” ifadesini kullandı.

"Adalet çarkı dönüyor"

Öte yandan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, UCM’nin kararını takdirle karşıladıklarını belirterek, "Adalet Çarkı dönüyor: UCM'nin Ukraynalı çocukların zorla nakledilmesi nedeniyle Vladimir Putin ve Maria Lvova-Belova hakkında tutuklama emri çıkarma kararını alkışlıyorum. Uluslararası suçlular, çocukları çalmaktan ve diğer uluslararası suçlardan sorumlu tutulacak" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA