25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.01.2023 11:27 | Son Güncelleme: 18.01.2023 12:31

Ukrayna'da helikopter düştü: İçişleri Bakanı dahil 18 kişi öldü

Ukrayna’nın başkenti Kiev yakınlarındaki helikopter kazasında Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy ve yardımcısı dahil 18 yaşamını yitirdi
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Ukrayna'nın Kiev bölgesindeki Brovary kentinde bir helikopter anaokulu yakınına düştü. Reuters kazada Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırskiy dahil 16 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ukrayna Emniyet Müdürü İgor Klimenko yazılı açıklama ile kazayı doğruladı.

Pilotun sis nedeniyle binayı göremediği tahmin ediliyor

Kazada Monastırskiy ve yardımcısı Yevgeniy Yenin'in hayatını kaybettiğini kaydeden Klimenko, kaza nedeniyle 2'si çocuk toplam 16 kişinin öldüğü bilgisini paylaştı.  Yaralanan 22 kişinin de hastanede tedavi altına alındığını belirten Klimenko, ilgili tüm birimlerin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. 

Ölü sayısı yükseldi 

Kazadan ölenlerin sayısı 9'u helikopterde olmak üzere 18'e, yaralılar ise 29'e yükseldi. Denis Monastırskiy'nin yardımcısı Yevhen Yenin ve içişleri bakanlığı devlet sekreterinin de hayatını kaybedenler arasında olduğu duyuruldu. 

"Kazada çocuklar okuldaydı"

Kiev valisi Oleksiy Kuleba yaptığı ilk açıklamada  "Kaza sırasında çocuklar ve kurum personeli anaokulundaydı. Herkes tahliye edildi" dedi.

Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırski

Ukrayna Başkanlık Ofisi Başkan Yardımcısı Kirilo Timoşenko ise "Bir uçak az önce bir sosyal altyapı tesisine düştü. Kurbanlar ve koşullar hakkında bilgi ediniyoruz. Devlet Acil Durumlar Servisi ve tüm servisler halihazırda olay yerindedir" bilgisini verdi.  Sağlık görevlileri, polis ve itfaiyeciler helikopter kazasının meydana geldiği alanda çalışmalarına başladı.